2015. december 10., csütörtök

BÖRTÖNBE VELÜK!

PUPU BLOGJASzerző: PuPu
2015.12.09.


Megvárta, míg elcsendesült a terem, majd előbújt a függöny mögűl a Nagy Magyar Vérnyúl, hogy szembenézzen a csőcselékkel.Kérdezni merték.Őt, a Zemberek Atyját, Viktor Magyarattyát, aki a magyaroknak olyan, mint töröknek Kemal Atatürk, - a pofátlanságnak nincs határa!
De jól meg is mondta nekik, mikor arról érdeklődött valamelyik potenciális kutyatáp, hogy mi a magyarázata annak, hogy a közbeszerzéseket csak az ő hozzátartozói meg barátai nyerik - forduljanak panaszukkal az illetékes állami szervekhez, ha törvénysértéssel találkoznának.

Ezek az ostobák még mindig nem veték észre, hogy itt ő törvény, sőt, az állam is ő, és az állami szervet a lelátón szokta vakargatni, miközben szotyit keres a zsebében.
Most meg ezek itten kérdezősködnek
.

Ennyi erővel a betörőt is kérdezgethetnék, hogy milyen jogi alapra építkezik, miközben összecsomagolja Anyú nyakláncait, gyűrűit meg egyéb smukkjait, a mama temetésre félretett pénzecskéjét, meg a gyerek okostelefonját, - komolyan mondom, mikor ezeket idiótáknak nézi, az idióták agyba-főbe vannak sértegetve.
Hát lehet ezeket eléggé lenézni?
Naugye!
És mégis, az egyik kövéleménykutató szerint a Fidesz vezeti a népszerűségi listát, úgy a teljes népesség körében, mint a biztos pártválasztók között, utána jön a Jobbik, kis szünet, és utána a két, hellyel-közzel demokratikusnak mondható párt, együtt sem túl diadalmasan.
Aztán futottak még Pityipalkó meg Ugribugri, utánuk meg sehol senki.Mai hír, hogy a Quaestor-károsultakon kívül a Hungária károsultjai is pénzhez jutnak.
Az állam egy rosszmodorú piaci kofa stílusában alkudozik mindenkivel, éppencsak azt nem kommunikálja, hogy hülyemagyar, szerencsétlen munkanélküli, éhendöglő közmunkás, te fizeted ki nekik a milliárdokat, mert te adófizető vagy, akkor is, ha csak egy kiló kenyeret veszel egy hónapban.
Te fizeted meg azt a kárt, melyet azok okoztak, akik a károsultak pénzével játszottak, remek hozamokat fizetve egyeseknek, akik állami szervezetek pénzeit fialtatták a károkozókkal, ki tudja, kinek a javára?
Merthogy az mintha nem lenne fontos, hogy kiderüljön: hova lett a befektetők pénze, kinél landolt a mutatvány végén.

Te meg csóválod a fejed, csak le ne essen, és a károsultakat sajnálod, amiben igazad is van, hiszen a legfőbb károsult te vagy.

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

  1. Má­ra a nem­zet jobb­ol­da­lán be­lül an­nak tel­jes de­mok­rá­cia­el­le­nes tá­bo­ra ke­re­ke­dett megint felül. Egy­más­ra ta­lál­tak az egy­ko­ri, a „ha­la­dást” el­uta­sí­tó ke­resz­tény kö­zép­osz­tály és az ugyan­csak alá­me­rült nyi­lastö­me­gek örö­kö­sei. Ki­ter­mel­ték a ve­zé­rü­ket, Or­bánt, aki meg­pró­bál­ja „be­be­to­noz­ni” az ural­mát, ve­le az ő po­li­ti­kai vi­lá­gu­kat. Ez­zel az a tör­té­nel­mi tu­dat ke­rült megint hely­zet­be, mely a má­so­dik vi­lág­há­bo­rú ide­jé­re tel­je­se­dett ki, de utá­na, sza­bad nyil­vá­nos­ság hi­á­nyá­ban, vál­to­zat­lan ma­radt a mély­ben. Ak­kor „alá­me­rült”. A párt­ál­la­mi kor­szak ide­o­ló­gi­ai agy­mo­sá­sa a la­kos­ság több­sé­gé­re ha­tás­ta­lan volt. A tár­sa­dal­mi meg­vál­tás bal­ol­da­li, bol­se­vis­ta kí­sér­le­te csak kon­zer­vál­ta, ami 1945-re tu­da­ti­lag ki­ala­kult.

    A ma­gyar par­la­ment előt­ti tér­ség vis­­sza­ál­lí­tá­sa a két há­bo­rú kö­zöt­ti for­má­já­ban, a kor­mány­pro­pa­gan­dá­­ban a le­gi­ti­mi­tás új­ra­szám­lá­lá­sa 1944-től fél­re­ért­he­tet­len nyílt­ság­gal fe­je­zi ki ezt a hely­ze­tet. Kor­mány­za­ti se­géd­let­tel, po­li­ti­kai meg­ren­de­lés­re zaj­lik a tör­té­ne­lem át­írá­sa, ve­le a bir­tok­ba vé­te­le. A kor­mány ál­tal ala­pí­tott tör­té­ne­ti in­téz­mé­nyek­ben igyek­sze­nek el­tün­tet­ni azt a fe­le­lős­sé­get, mely a Hor­thy­-kor­sza­kot, an­nak hi­va­tal­no­ki ka­rát és a zsi­dó­el­le­nes in­téz­ke­dé­se­ket tá­mo­ga­tó több­sé­get ter­he­li.

    Egy pusz­tán kon­zer­va­tív, de de­mok­ra­ti­kus irá­nyult­sá­gú kor­mány­zat­nak er­re nem vol­na szük­sé­ge: ta­lál­hat­na elég ér­té­ket és vi­szo­nyí­tá­si pon­tot a kon­zer­va­ti­viz­mu­sá­nak ki­fe­je­zé­sé­re akár a ma­gyar tör­té­nel­mi ha­gyo­mány­ban, akár a töb­bi de­mok­ra­ti­kus eu­ró­pai ál­lam mai na­pi gya­kor­la­tá­ban. Nem vol­na eh­hez szük­ség Göm­bös, Prohászka, Wass és tár­sa­i­nak be­vo­ná­sá­ra a nem­ze­ti ká­non­ba. A Hor­thy­-kor­szak egé­szé­nek re­ha­bi­li­tá­ci­ó­já­val a kor­szak lé­nye­gé­hez tar­to­zó an­ti­sze­mi­tiz­must és a te­rü­le­ti re­ví­zi­ót is el­ke­rül­he­tet­le­nül re­ha­bi­li­tál­ják, még ha ez nyíl­tan nem fo­gal­ma­zó­dik is meg...

    Ungváry Rudolf A láthatatlan valóság - A mutáció mai állapota

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.