2015. december 31., csütörtök

ÍGY MŰKÖDIK AZ ORBÁN-KORMÁNY: A 10 LEGJELLEMZŐBB HÚZÁS 2015-BEN

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Mentális kollektíva
2015.12.31.


Ha majd egyszer emlékezni akarunk arra, hogy milyen volt az Orbán-éra, elővesszük ezt a posztot, hogy elrettenjünk és véletlenül se szépüljön meg a múlt. Pedig csak leültünk és összeszedtük az év legtipikusabb kormányzati húzásait és néhol az érintettek ezekre adott reakcióját. Volt itt tények elfedése látszatintézkedésekkel, civilek buzerálása koholt vádakkal, MNB-s ámokfutás és minden de minden kijátszása a családnak. Ami jó lett volna, abban szinte kivétel nélkül volt vagy mutyera (pl. újlakásáfa-csökkentés), vagy átgondolatlanság, kapkodás (CSOK), szinte csak a gyors reagálású kerítésépítés kivétel. Hozzánk úgy látszik nem jött meg Humor Herold szilveszterre, maradunk ma is a rögvalóságnál évértékelő sorozatunk utolsó részével. De optimizmusunk töretlen, boldogabb új évet kívánunk mindenkinek!

1. Tüdőátültetés és szegény gyerekek

Megmutatták az embert, akin végrehajtották az első tüdőátültetést, ki is tömték a kórházat, hogy le omoljon a fejükre a vakolat a műtét közben. Azt most hagyjuk, hogy megvárták, hogy a pasas megmarad, ezt követően hurrázták tele a médiát. Természetesen nincs baj azzal, hogy szuperbonyolult műtétekhez nem kell Bécsbe utazni, de egy erre épített propagandával elkendőzni, hogy két utcával arrébb sorra mondanak fel az orvosok, finoman szólva is gáz. Pont ugyanez a kategória, hogy itt kérem nincsenek szegény gyerekek, hiszen a gyermekétkeztetésre ilyen és ilyen összegeket költünk. Ja persze. Sokkal könnyebb valami szar szöveggel és húsz forinttal elfedni a problémát, semmint beismerni: van, amin nem tudunk segíteni.

2. MNB

Debil barátunk mennybe ment, mert a történelem igazi faszagyerekeként pár hónappal hamarabb elkezdte vágni a kamatokat, mint ahol a válságot beszopó, s ezért sokkal óvatosabb Simor tette volna. Elképesztő mázlis, pénzpumpás nemzetközi környezetben igazából hibázni nem lehetett volna, vágott és vágott, ingyen pénzt adott sokaknak, persze a családtagoknak is. A Növekedési Hitelprogram nem tűnik túl sikeresnek, még mindig kérdéses, hogy visszahozza-e azt, amibe került, annyi biztos, hogy mérsékelte a hitelpiac szűkülését, de fellendíteni nem tudta. De ennyi elég volt, hogy Viktornál ő legyen az istenkirányzseni, így szabadon garázdálkodhat, kúrhatja el a forintgyengülésen nyert pénzt saját baromságainak propagálására, műkincsekre, alattvalói zsebeinek kitömésére az értelmetlen MNB-alapítványokon keresztül. Már csak egy kibaszott kisvasút hiányzik a Nyugatitól a Szabadság térig, hogy a főnök nyomdokaiba lépjen...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.