2015. december 16., szerda

MEGAKADÁLYOZZUK ANDY VAJNA KÖZPÉNZHEZ JUTÁSÁT

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Kapitalizmus Blog
2015.12.16.


Vagy legalábbis megpróbáljuk. A Szabad Piac Alapítvány részéről ma reggel a következő beadványt küldtük el az Exim Bank ún. “Etikai Forródrótjára”, szabályellenes tevékenység gyanújának bejelentése céljából:

Magyar Export-Import Bank Zrt.
Urbán Zoltán vezérigazgató úrnak
Tisztelt vezérigazgató úr!
Nagy meglepetéssel olvastuk a sajtóban, hogy az állami tulajdonú Exim Bank 6,72 milliárd forint támogatást nyújt Andy Vajna üzletember-kormánybiztosnak, pontosabban cégének, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek arra, hogy megvásárolhassa a TV2 kereskedelmi csatornát.
A meglepetés nemcsak annak szólt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter előtte egyértelműen közölte, hogy az Exim bank “semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően”, tehát lássuk be, hogy akkor itt valaki hazudik, hanem annak is, hogy Önök november 27-én “versenyképességet javító belföldi befektetési hitelként” nyújtották ezt a gigantikus összeget.
Még egyszer hangsúlyozzuk: közpénzt, ergó a mi, adófizetői pénzünket. Andy Vajnának. Ráadásul ugye az sem biztos, hogy Vajnáéké a csatorna, hiszen mint nyilván tudják, egy másik vevő is bejelentette, hogy jogszerűen megvette azt, és  bíróságon harcol vélt igazáért.
A Valasz.hu-hoz hasonlóan mi is utánanéztünk annak, profiljukba vág-e egyáltalán egy ilyen szokatlan hitelkonstrukció tető alá hozatala, és arra jutottunk, vezérigazgató úr, hogy nem, nem vág a profiljukba. Mint az honlapjukon is olvasható, az Exim “célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson.” Andy Vajna magyar exportőr? – kérdezzük tisztelettel.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.