2015. december 29., kedd

REND A FEJBEN, REND A TESTBEN

SZÖVEGKOVÁCS BLOG
Szerző: szovegkovacs
2015.12.29.


Mintha sok-sok éve ismerném, pedig csak 2012-ben beszéltem vele először. A pécsi születésű Riszt Orsolya nevét manapság főként azok ismerik, akik szorongásaiktól, félelmeiktől, a múlt fájó emlékeitől szeretnének megszabadulni. Ő szívesen segít bárkinek, aki hozzá fordul. Vele készült a 2015-ös év utolsó interjúja. Sokat tanulhatunk belőle.
 
– Voltál magyartanár, tizenöt évig tanítottál a Budapesti Műszaki Egyetemen, vizsgáztattál a Magyar Állami Nyelvvizsga Bizottságban, majd Olaszországba költöztél, később az angolok által is elismert angoltanár lettél, most Franciaországban élsz… A pszichológiának mindig fontos szerepe volt az életedben. Mikor kezdett érdekelni?
 
– Vagy 10 éve jöttem rá, hogy vannak szavak, amelyek felkeltik az érdeklődésünket akkor is, ha nem értjük. Ilyen volt nekem pl. a pszichológia. Olyan szerencsés voltam, hogy már 17 éves koromban elkezdhettem tanulni. De nem azt kaptam, amire vártam. Pedig évekig nagyon türelmes voltam! Engem igazán az érdekelt, hogyan „működünk”, és erre 30 évvel később, holisztikus gondolkodóktól, kutatóktól, gyógyítóktól és harcművészektől kaptam választ. A holisztikus azt jelenti, hogy a testet, a lelket és a gondolkodást (szellem) egymásra folyamatosan ható, elválaszthatatlan egységnek tekintjük, és a harmóniájukra törekszünk.

– Jelenleg személyiségfejlesztésre specializálódott coach és FasterEFT terapeuta szerepel a neved mellett. Mit takar ez a két fogalom?

– A személyiségfejlesztésen belül a tudatosság a kedvenc területem, mert ez az alapja a belső fejlődésnek – kivéve, ha valaki már igen intuitív. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki hozzám jön, azt abban segítem, hogy tudatosabb legyen a mindennapjaiban, vagyis nagyon röviden: egyre többet örüljön!!! Másképpen fogalmazva: egyre kevesebbszer reagáljon automatikusan, tehát csökkenjenek a problémái, amelyek abból adódnak, hogy rengeteg nem kívánt gondolat kavarog a fejében, amelyekkel nem tud mit kezdeni, nem tudja kezelni őket. Ez új megközelítések, újfajta megoldások beengedését, integrálását jelenti az életében...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.