2015. december 30., szerda

TOLVAJ BLOGGEREK

FRANKFURTI MESÉK BLOG
Szerző: gabuschka
2015.12.30.





...nemcsak írtam mostanában, hanem olvastam és tájékozódtam a nálam tapasztaltabbaktól, így az interneten való barangolásom során három...tényt állapítottam meg. 





  • Az egyik: minél több blogot olvasok, annál inkább nyilvánvaló, hogy ezt más bloggerek is teszik. (Pacsi, okos megállapítás) Ez így van jól, hiszen azért is ír az ember, hogy azt mások elolvassák. Rajzolni is szerettünk mindig, de az is jó volt, hogy meg lehetett az óvónéninek mutatni, aki ha igazán jól sikerült a mű, akkor még a faliújságra is kiszögelte.
  • A másik: rengeteg blogger (nem mindenki, ismétlem nem mindenki) él vissza mások szellemi tulajdonával, de nem ám a nyilvánvaló szöveglopással, annál kifinomultabb módszereket alkalmaznak. Azt vettem észre, hogy vagy lemásolják a már sikeres blogger sablonját (például heti rendszeresen megjelelenő topikjait) és/vagy témaötletét, vagy
  • A harmadik pedig, hogy már sikeres blogok oldalára odarondítanak a saját blogjuk linkjével, hozzászólás vagy facebook poszt formájában.
A második ponthoz tenném hozzá, hogy természetesen az, hogy Julika járt Rómában, és írt róla, majd jön Jolán, aki szintén és ő is ír róla, azt nem tartom lopásnak. Mint már oly sokan megfogalmazták előttem, ez a szép a blogolásban, hogy akár ugyanarról is írhatunk különböző szemszögből vizsgálva. És akkor most engedjétek meg, hogy szépen módszeresen akadjak ki, főleg, hogy ne kapjak agyvérzést. Amúgy tudom, hogy tennem kellene rá magasról, de akkor is idegesít...
 

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Töröltem, mert elírtam a linket...

      Javaslom, olvassátok el Gabuschkától ezeket is.
      Nekem is ezek keltették fel az érdeklődésemet, tanítani lehetne a vendéglátóipari főiskolákon őket:

      A hotel vendégek hét típusa - illetve hogyan csináljuk ki a recepcióst

      Amikor a befőtt teszi el a nagymamát, avagy a hotel recepciósok 7 típusa

      De ez sem semmi!
      Gabuschkánál mélyebb növésűként jókat derültem ezen is (mondhatnám azt is, elolvastam, s azóta felnézek rá:-)

      Milyen az idő odafent 2, avagy a magasság előnyei és hátrányai

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.