2016. január 2., szombat

A KSH ESETE A VALÓSÁGGAL (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.01.02.


A posztban egyetlen árva kritikai megjegyzés sem lesz a Központi Statisztikai Hivatallal kapcsolatban, aki ilyesmire vágyik az csalódni fog. A valóságról lesz inkább szó. A 2014-es országjelentésről.

(Prof. Dr. Kövér László állapította meg a minap oxfordi előadásában, hogy sajnálatosan kevés szó esik a demográfiai helyzettel kapcsolatban. A fenti jelentés eleve a demográfiai adatok értékelésével kezdődik, és annál többet nem tehetek az ügyért, minthogy ezt a széles nyilvánosság elé tárom. Professzor úr különösen mérsékelt, kontemplatív stílusához nem tud felnőni szerény blogunk, de ezzel szeretnénk is hozzájárulni a kiemelkedően europeer hangnemű diszkusszió folytatásához. Sajnálatosnak tartjuk, hogy Bayerzsé akadémikus perspektivikus, úgy civilizált nyelvezetével, mind krisztiánus gyökérzetű, óarany és klasszikus bézs színeivel kitűnő, konzervatív humanista kommentárjai még a Cambridge University Press szedőszobáinak mélyén várják, hogy sok örömet okozzanak a magyar gondolkodás szerelmeseinek, de ami késik, az ugye sohatán nem múlik.)

Magyarországon a természetes népesség fogyás 34600 fő volt 2014-ben, ami 91500 élveszületést és 126100 halálozást jelentett. Magyarországon nagyjából ugyanennyi abortuszt végeznek egy évben, és körülbelül ennyire becsülik a kivándorlás mértékét. Jól lehet látni,hogy jelentős eltérés van a közbeszédben szereplő adatok és a KSH számai között. Érdemes megnézni a 2013-as összefoglalót is, úgy becsülték, hogy 47000 magyar tartózkodik Nagy-Britanniába, ez jóval kisebb szám, mint amennyiről általában beszélnek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.