2016. január 31., vasárnap

MOST TÉNYLEG MEGINT AZ LESZ, HOGY A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE CSERBEN HAGYJA A TANÁROKAT?

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.01.31.


Ha lepaktálnak a kormánnyal, pont azokat teszik tönkre, akiket képviselniük kellene. Ja, és mellesleg az egész ország jövőjét is.

Szinte hihetetlen, hogy újra megtörténik.
2013-ban a PSZ, a pedagógusok legnagyobb szakszervezete, a közoktatás egyik legfontosabb érdekképviseleti szerve közleményében maga jelentette ki, hogy „az elmúlt évtizedek legnehezebb tanévét tudhatjuk magunk mögött”, de közölte azt is, hogy „a jelenlegi helyzetben még mindig úgy ítéli meg, hogy csak a tárgyalások vezethetnek eredményre”. Ezért nem hirdetett sztrájkot, és ezért nem csatlakozott a tüntetésekhez.

Akkor figyelmeztettünk rá, hogy „hiába a lelkesedés és a beláthatatlan mennyiségű és mélységű sérelem, hiába a maroknyi buzgó szervező és a néhány elszánt szervezet, ha a többséget a kormány kenyérre keni, és a leszalámizott vezetőket pakolja rá feltétnek. Nagyon egyszerűen: ha az összes nagy pedagógus-szakszervezet kivonul, azt a kormányzati kommunikáció nagyon nehezen tudja elsikálni. Attól Habony Árpádnak is megremeg a támaszkodó lába. Amikor a diákok egységesen rázták a téli utcát a felsőoktatási törvény miatt, a kormány naponta változtatott a tervein, kapkodott és pánikolt. Majd jött a szokásos forgatókönyv: a HÖOK beadta a derekát, a tüntetések ellaposodtak, aztán Balog Zoltán somolyogva feltörölte a HÖOK-kal a padlót. Közben a tovább tüntető HaHásokat bedarálta a komcsizó és bajnaizó fideszes propaganda – és ne higgyük, hogy az érvek és bizonyítékok ostobasága a hatékonyság rovására ment”.

ITT OLVASHATÓ

3 megjegyzés:

  1. Balog Zoltán miniszter felhívására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) cinikus módon éppen arra a napra, február 3-ra hívott össze köznevelési fórumokat a tankerületekben amikor, Miskolcon pedagógusok és a csatlakozó szakszervezetek fáklyás felvonulással demonstrálnak az oktatás tarthatatlan helyzete miatt – figyelmeztetett a tiltakozásokat koordináló Országos Tantestületi Értekezlet. A szervezet február 10-re országos tüntetést szervez, FELHÍVÁSUKAT az alábbiakban olvashatja..


    Balog Zoltán cinikus módon hergeli a pedagógusokat

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.