2016. január 20., szerda

KIS MAGYAR ABSZURD: AZ MTVA HAZUDIK, PERT VESZÍT, MAJD AZ ÁLLAM FIZET

SZABOLCSBLOG
Szerző: szabolcsblog
2016.01.20.


Talán emlékszik még rá mindenki, hogy nem is olyan régen pert nyertem első fokon az MTVA-val szemben. Az MTVA ugyanis kifogásolta, hogy merészeltem az állami médiáról azt állítani, miszerint rendszeresen híreket gyártanak, híreket hamisítanak, híreket magyaráznak. A pert annak rendje és módja szerint meg is nyertem. A bíró ráadásul érdemben vizsgálta a kijelentésem tartalmát és megállapították: az megfelel a valóságnak. Szóval a bíróság az MTVA keresetét elutasította, és 30 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte.
 
Nekem már akkor eszembe jutott, hogy vajon ki fogja állni a cechet? Adatigénylést küldtünk be, de engem akkor a jogi képviseletet ellátó Őszy ügyvédi iroda munkadíja érdekelt, mert ugye mégiscsak egy több mint 70 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó szervezetről van szó. Akkor érdekes stílusban közölték, hogy erre ők nem válaszolnak.
 
A mai napon azonban fura levelet kaptam a Fővárosi Törvényszéktől. Az MTVA jogi képviselője azt kérte, hogy a bíró javítsa az ítéletet. Az eredeti szöveg szerint ugyanis a felperest kötelezte a 30 ezer forint illeték megfizetésére, azonban mivel az MTVA illetékmentes, a bíróság ezek alapján az alábbiak szerint módosította az ítélet szövegét:
 
„A feljegyezett 30.000.- (harmincezer) Ft eljárási illetéket a Magyar Állam viseli”
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.