2016. február 12., péntek

A SZUBPSZICHOLOGIA HŐSEI

APAPARA BLOG
Szerző: Apu
201602.11.


A tudomány, a végzettség, az elismertség, a szülőség és persze minden egyéb fallikus szimbólum nem csak tudományt, végzettséget, elismertséget, szülőséget és persze minden egyéb fallikus szimbólumot jelent, nem.
Hanem hatalmat.
Tudja ezt Vekerdy Tamás, amikor az arányaiban nagy fejjel rendelkező elsősökről, vagy éppen a használhatatlan alaptantervről ír, tisztában van vele Erős Ferenc is, amikor a homofóbiáról vagy éppen a menekültválságot kezelni próbáló politikáról nyilatkozik, de semmi kétség, tudja ezt C. Molnár Emma is, amikor az anyátlan nemzedékről hadovál egy teljes tankönyvet és nemhogy biztos benne, de már-már eszközként használja a hatalmat Bagdy Emőke, amikor a szavak megszeplősítéséről, a házasság rendjéről vagy éppen a kötődés pszichológiájáról ad át nekünk, halandó, tudatlan népnek ismeretet.
A különbség az első két ember és a második két ember között nem a nemük, nem az életkoruk, nem is az ismertségük, elismertségük, vagy hogy én ismerem-e őket, de még csak nem is az, hogy milyen sokat tettek a pszichológia nevében, a pszichológia érdekében, hanem az, hogy előbbiek nem élnek vissza a hatalmukkal. Nem térítenek, nem néznek hülyének, nem kioktatnak, nem tekintik magukat mesternek, hanem hagyják, hogy én tekintsem őket annak.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.