2016. február 10., szerda

HÉT ÉV, NEM TIBETBEN

A HUNVALD-ÜGY
Szerző: Hunvaldugy
2016.02.10.


Hét éve történt: 2009. február 10-én reggel Hunvald György polgármestert, a fővárosi közgyűlés képviselőjét őrizetbe akarják venni a lakásán, majd az önkormányzatban. Miután Hunvald értesül róla, hogy az Ügyészség keresi, ügyvédjével azonnal jelentkezik a vizsgálatot vezető ügyésznél. Kihallgatják, meggyanúsítják, és őrizetbe veszik.
Jóreggelt, jó reggelt mindenkinek. Ma a hetes számról fogunk értekezni. Mert a hetes szám az emberiség számára mindig különleges volt. Ez a teremtés száma, de gyakran nevezik Isten számának is, mert hét nap alatt teremtette a világot. A hét pecsét feltörése hét angyal jelenlétében történt a Jelenések könyvében. Hét bő esztendőt pedig hét szűkös év követte József történetében, Mózes I. könyvében. Sőt, főbűnből is pontosan hét van a katolikus vallás tanításai szerint.
A lámaizmust gyakorló tibetiek szerint is mágikus szám a hetes, mert pontosan negyvenkilenc (7x7) napból áll a lélek köztes állapota, vagyis az az átmeneti időszak, amely a haláltól a lélek új alakban való megjelenéséig tart.
A héber vallásban a hetes a tökéletesség száma, amely a harmóniát és teljességet hordozza. 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.