2016. február 5., péntek

ÍGY TELEPÍTI BE JÓ PÉNZÉRT A GAZDAG MIGRÁNSOKAT AZ ORBÁN-KORMÁNY

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: hata.mari
2016.02.05.


2013 nyara óta tavaly szeptember 21-ig 2705 tartózkodási engedélyt szereztek az államkötvények révén, további 4568 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis 2 év alatt összesen 4568 gazdasági bevándorló váltotta meg Orbánéktól a jegyét jó pénzért az Európai Unióba.

De ha már az Orbán-kormány pénzért kínálja a letelepedést a külföldieknek, akkor legalább biztos megéri az államnak, nem? Hát nem. Ahelyett ugyanis, hogy sok közvetítőcég egymással is vetélkedve lenyomná az árat, a Fidesz-többség inkább párszereplős, monopolizált piacot teremtett, ahol a 300 ezer eurós állampapírokat odaadja néhány, általa kiválasztott közvetítő cégnek, ráadásul olcsóbban, csupán 270 ezerért.

Ezeket ugyan a piacinál alacsonyabb kamatozással teszi, de a lejáratkor ugyanúgy 300 ezret fizet majd vissza kamatostul. A magyar állam az olcsóbban adott kötvények mellé letelepedési jogot is ad, összességében pedig, pénzügyi értelemben vesztese lesz a tranzakciónak. Hogy miért és kinek éri meg mindez, azt valószínűleg csak Rogán Antal tudja. Egy biztos, a magyar államnak semmiképpen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.