2016. február 10., szerda

ITT A KÚRIA SZÉPMŰVÉSZETIS ÍTÉLETE - SZERETNÉNK LÁTNI A HABONYÉK ÁLTAL VISSZAADOTT KÉPEKET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerzők: Sepsi Tibor – Erdélyi Katalin
2016.02.10.



A bíróság jogerős döntése nyomán a Szépművészeti Múzeum végre kiadta az Átlátszónak a sokáig titkolt adatot, hogy hol is tárolta a múzeumból kölcsönzött nagy értékű műkincseket az Andy Vajna-féle TV2 újdonsült gazdasági igazgatója, Halkó Gabriella cége. A hivatalos tájékoztatás szerint abban az V. kerületi lakásban, ahol gyakran feltűnik Habony Árpád, és amelyet hivatalosan Habony volt anyósa bérel az ötödik kerületi önkormányzattól. Másfél évig pereskedtünk a Szépművészeti Múzeummal a címért.
014 májusában röppent fel a pletyka, hogy Habony Árpádnak valami köze lehet a Szépművészeti Múzeumból való festménykölcsönzéshez. Közadatigénylésekkel próbáltunk utánajárni a dolognak, de a múzeum adatszolgáltatásában semmilyen erre utaló információt nem találtunk.
Azonban a VS.hu-nak súgott valaki, így ők konkrétan a Halkó Gabriella és Jáksó László tulajdonában lévő Brand Lab Kft.-vel kötött szerződést kérték ki a Szépművészetitől, ami ki is adta a VS-nek a megállapodást. Abból az derült ki, hogy a Brand Lab Tanácsadó Kft.-nek a Szépművészeti Múzeum tíz darab, összesen 292,5 millió forint összértékű festményt adott kölcsön képenként havi nettó 15 ezer Ft-ért három hónapra.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.