2016. február 3., szerda

MEGÉRKEZIK-E AZ IOWAI GYORS?

MAGYAR NARANCS-REPUBLIKON
Szerző: Tóth Csaba
2016.02.02.



Az Egyesült Államokban tegnap megkezdődött előválasztási küzdelem máris sok tanulsággal szolgál az előválasztás magyarországi megvalósíthatóságával kapcsolatban.
Az Egyesült Államokban hagyományosan Iowa államban tartják az első előválasztást. A most rendelkezésünkre álló információk szerint a republikánus oldalon Ted Cruz szenátor győzött 28 százalékkal. A küzdelmet a médiában és az országos kutatásokban domináló Donald Trump második helyet ért el 24 százalékkal, a harmadik Marco Rubio lett 23 százalékos eredményt elérve. A demokrata oldalon a favoritnak gondolt Hillary Clinton hotlversenyben látszik végezni a magát demokratikus szocialistának nevező Bernie Sanderssel.
A Republikon Intézet 2015-ben komoly erőfeszítéseket tett, hogy bemutassa: az előválasztás a magyarországi széttagolt baloldalon is az egyik legjobb eszköz a megfelelő miniszterelnök-jelölt és egyéni jelöltek kiválasztására, egy komoly politikai program kidolgozására és a baloldali-liberális választók motiválására. Az iowai verseny konkrétan megmutatja, hogy mit jelentenek ezek az elemek.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.