2016. február 5., péntek

MEGMETSZIK NOVÁK ELŐD VADHAJTÁSÁT?


SZTÁRKLIKK - CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2016.02.05.

A belső csatában nem áll jól a kisdobos - pech, de Novákkal nem lehet "új-Fideszt" csinálni a Jobbikból.

Még tavaly októberben történt, hogy a Jobbik állandóan nyüzsgő aktivista-politikusa, Novák Előd egy barkácskalapáccsal meg egy kis vésővel a Szabadság téri szovjet emlékműhöz vonult, hogy azt turulra faragja, vagy legalább leszedje róla az ötágú csillagot és a sarló-kalapácsot. Persze jó előre meghirdette az eseményt, hogy időben megelőzzék a helyszínre érkező rendőrök a rongálást, így megóvva őt a súlyosabb normasértés jogi következményeitől. A kabaré után kétféle jobbikos nyilatkozat született. Egyfelől Vona pártelnök igyekezett elhatárolódni az esettől: nem ért egyet vele, szerinte ez magánkezdeményezés volt, méghozzá egy "rosszul elsült" akció, nem a párt programja. Másfelől viszont Novák kontrázott, hogy ő márpedig vissza fog menni, de immár nem szól előre senkinek, hogy sikerrel járjon. Lekalapácsol az emlékműről mindent.

Hónapok teltek el azóta, de az emlékmű sértetlen. Úgy tűnik, Vona Gábor eréllyel rá tudott szólni az alelnökére. Fontos ez? Hozok gyorsan egy másik példát is, és aztán elmondom, miért az.

Január elején kapták kézhez a frakciók a Fidesz javaslatát, mely az úgynevezett "terrorveszély-helyzet" bekövetkeztére számítva úgy módosította volna az alaptörvényt, hogy egy sima kormányrendelettel is bevezethet egy hatvannapos diktatúrát. Súlyos jogkorlátozásokkal, sajtótermékek betiltásával, az internet komplett lekapcsolásával, kitelepítésekkel. Egy hétig ültek az ellenzéki politikusok a javaslaton, melyet végül a felháborodott Novák Előd hozott nyilvánosságra. Súlyosan kritizálva annak tartalmát, sorait azzal zárva: "Nem hagyjuk!".

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.