2016. február 16., kedd

PROBLÉMAMEGOLDÁS VAGY KREATIVITÁS? KI A KREATÍV?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.02.15.

Aki új dolgot talál ki? De hiszen tudjuk jól, nincs új a nap alatt!
Aki látja előre, mire van szükség a jövőben, milyen lesz a világunk és elébe megy a dolgoknak? Kitalálja, megálmodja, hogy mire lesz szükség?
Vagy nyitottan, kíváncsian jár-kel a világban és egyszerűen észreveszi a szembejövő lehetőségeket? Nem veti el azonnal a szokásostól eltérő megoldásokat?

Ez arról jutott eszembe, hogy egy innovációs témában működő cég vezetőjétől hallottam, ha megy hozzá valaki egy ötlettel, amit aprólékosan kidolgoztak, megalapoztak számokkal és szakmai tanulmányokkal, az őt soha nem érdekli. Ellenben ha jön hozzá valaki egy olyan ötlettel, ami őrületesnek, de izgalmasnak, valamilyen szempontból értékesnek, előrevivőnek tűnik, a legkevésbé az érdekli, megvalósítható-e mindenféle szempontból, megvan-e hozzá minden tudás, nem mond-e ellent mondjuk a fizikai törvényszerűségeknek. Egy ilyen ötlet fel tudja kelteni az érdeklődését, fel tudja villanyozni. A megvalósítás módja teljesen más kérdés, mondhatni, részletkérdés. Hiszen tudjuk, hogy nincs lehetetlen, minden technikai kérdést meg lehet oldani. Legfeljebb ha kiderül, hogy túl költséges lenne a szükséges kutatás, kidolgozás, akkor majd később – ha ez bebizonyosodik - elvetik...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.