2016. február 6., szombat

REZSIBIZTOS A PORCELÁNBOLTBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.02.04.


Megdöbbenhetnénk azon, hogy a szélsőjobb és a fideszes csőcselék igényeinek kielégítésére küldött verőlegények már az igazságszolgáltatás épületében randalíroznak, de ha arra gondolunk, hogy ebben a rendszerben Szijjártó Péter a külügyminiszter, Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, akkor semmi meglepő nincs abban, hogy Németh Szilárd trappol be ezzel a fejjel és intellektussal, hogy rendet tegyen a tisztességben megőszült bírák és jogtudósok között.

Maga a stílus 1933 Németországát és az SA rohamosztagait idézi, azzal a különbséggel, hogy Németh Szilárd hasonszőrű társaival nem gyújtotta fel a Kúria épületét, baseball ütőkkel még nem verte félholtra a bírákat. A vörösiszap-per vádlottjainak felmentő ítéletét kimondó bírót nem lőtték tarkón és a hajánál fogva sem rángatták ki a Veszprémi Törvényszék épületéből. A vádlottak egyikét sem végezték ki a felmentő ítélet éjszakáján. Még nem. De a Fidesz-KDNP “keresztény” tandem és a rezsibiztos fellépése tartalmilag már ugyanezt jelenti. Csak az eszközök mások.

Ennyi a különbség a nácizmus és a “keresztény-nemzeti” klerikálfasizmus között. Ugyanazokat a célokat, ugyanolyan fasiszták, kevésbé nyílt eszközökkel hajtják végre, de a vége ugyanaz lesz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.