2016. március 8., kedd

A CORVINUS ESETE A CENTRÁLIS ERŐTÉRREL

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.03.07.


1997-ben Tony Blair Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, a blair-i Harmadik Út ideológusát, Anthony Giddens-t, pedig a London School of Economics igazgatójának választották. 
     A London School Economics-ot a Fabian Society-hez tartozó Webb házaspár és maga George Bernard Shaw alapította a tizenkilencedik század végén, elég sokáig gyakorlatilag a Munkáspárt think-tank-jeként működött. Ma a világ legjobb egyetemeinek egyike, Anthony Giddens pedig a világ egyik leghíresebb és legidézettebb szociológusa.
     2016-ban a Budapest Corvinus Egyetem rektora Lánczi András lesz, Orbán Viktor centrális erőterének ideológusa, akinek tudományos tevékenysége egyszerűen értékelhetetlen, lényegében véve nem is létezik. Lánczi András egy abszolút középszerű figura, aki a hatalomnak köszönheti karrierjét. Rektori pályázatában teljesen világosan fogalmaz: a Budapest Corvinus Egyetemnek a mindenkori magyar kormányzatot kell támogatnia és csak jelentős külső kapcsolatrendszerrel rendelkező rektor vezetheti. 
     Lánczi rektorságának nincs alternatívája (a szó legszorosabb értelmében nincs, nem is pályázott más), és az egyetem nem tehet mást, minthogy Orbán jelöltjét támogatja, ellenkező esetben, vélhetően, megsemmisül...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.