2016. március 4., péntek

ÍGY KÖPI SZEMEN A DEMOKRÁCIÁT A FIDESZ NÉPSZAVAZÁS ÜGYBEN

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2016.03.04.


Az elmúlt hetek a „népszavazás” kérdése körül forogtak. Talán még soha senki sem foglalkozott ennyiszer a népszavazás intézményével, illetve a Nemzeti Választási Irodával (NVI) mostanában. A február 23-án történtek rávilágítottak arra, hogy bár a demokratikus intézményrendszerek (még) megvannak Magyarországon, azok használatát a hatalmát féltő rezsim kénye-kedve szerint korlátozza.

Ezen kívül az is megér talán egy misét, hogy milyen kommunikációs csapdába evezte bele magát a Fidesz  a közelmúltban. Gulyás Gergely például azt állította, hogy a Fidesz semmilyen módon nem érintett az NVI épületében történtekért, miközben szinte minden napvilágot látott információmorzsa ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Orbán ellenzékben még arról beszélt, hogy az emberektől elvehetetlen jog, hogy bizonyos kérdésekben közvetlenül mondják meg, hogy mit akarnak, és mit nem akarnak, most azonban mégsem lehet népszavazást tartani például sem a budapesti olimpiáról, sem pedig Paksról.

A menekültkvótáról viszont szabad, annak ellenére, hogy korábban még azt állították, mivel az ügy
nemzetközi szerződésben foglalt jogokat érint, ezért ebben a témában nem lehet kiírni a referendumot. Legvégül pedig Orbán 100 ezer ukrán menekültet vizionált Magyarországon, aminek azonban semmilyen írásbeli nyoma sincsen. Létezik, hogy bármifajta regisztráció vagy ellenőrzés nélkül beengedett volna a miniszterelnök az országba ennyi embert? És ha egy részük rossz szándékkal jött volna hazánkba?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.