2016. április 1., péntek

AMIKOR HOFFMANN RÓZSA BESZÉLT A CIVIL OKTATÁSI TÜNTETÉSEN, ÉS A GYEREKEKET DOLGOZATTAL BÜNTETTÉK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.04.01.


Elég sokat halljuk mostanság azt a marhaságot a Fidesz politikusaitól, hogy ha egy ellenzéki képviselő akár csak a közelébe megy egy civil tüntetésnek, az már egy ellenzéki párt tüntetése. Sőt már az is terhelő a fideszesek szerint, ha olyan emberek szerveznek tüntetéseket, akik nekik nem tetszenek (lásd Bajnai-gárdázás). Azt is halljuk a kormánypárttól, hogy a gyerekeket nem lehet felhasználni politikai célokra (ebben pedig az se zavarja őket, ha a gyerekek önkéntesen és saját érdekeik mentén csatlakoznak, mint tették azt például most szerdán a tanárok vadsztrájkjánál). De úgy tűnik, ez csak akkor zavarja a fideszeseket, ha nem ők csinálják.

2004 és 2005 végén is szerveztek tüntetést katolikus civil szervezetek, amiért az állam szerintük kevesebb pénzt szánt az egyházi iskoláknak (persze a minisztérium akkor cáfolta, hogy ez így lenne).

2004. december 15-én például a Budai Margitosok Baráti Körének felhívására az Oktatási Minisztérium előtt gyűltek össze a tiltakozók. A civil rendezvényen pedig beszédet mondott Hoffmann Rózsa. Igen, a későbbi államtitkár, aki saját elmondása szerint 2003-ban lépett be a Fideszbe, 2006-tól, tehát a tüntetés után másfél évvel pedig már a KDNP parlamenti képviselője volt...

Itt lehet az egyik tiltakozóként bemutatott Hoffmann Rózsát megnézni az akkori közszolgálati médiában. Ugyanis akkor még korrekten számoltak be egy ilyen ellenzéki tüntetésről:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.