2016. április 3., vasárnap

MIÉRT JÁTSZIK HÁBORÚSDIT A DÉLI HATÁRNÁL A HONVÉDSÉG?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.04.03.


Olyan erődemonstrációt tart a napokban a magyar haderő a déli határszakaszon, ami komoly katonai fenyegetések esetében is ritka. Mivel néhány száz civil menekült ellen küldték a páncélozott járműveket és a helikoptereket, felvetődik a kérdés, vajon milyen megfontolások állnak e finoman szólva is hangos kardcsörtetés mögött. A válasz alighanem a belpolitika komoly válságjelenségeiben kell keresni.

Bizonyára sokan gondolják még ma is azt az, hogy kettős kerítés zárja el a menekültek Magyarországra vezető útját, ezért most már tényleg realitás Szijjártó Péter külkereskedő és külügyminiszter víziója a hermetikusan lezárt határról. Ha igaz lenne, hogy valóban megépült a kettős műszaki zár, akkor miért száguldoznak páncélozott katonai járművek a határ mentén, és miért pásztázzák géppuskáikkal a túlsó oldalt? A magyar honvédség olyan harci lázban ég egy propagandafilm tanulsága szerint, mintha a harmadik világháború küszöbén állnánk.

A tények kedvéért szögezzük le, hogy már a propagandavideóból is kiderül, a határt a leginkább az úgynevezett GYODA védi, ami lényegében három egymásra helyezett szögesdrótköteg, amit felülről és alulról is könnyen le lehet küzdeni, így akár át sem kell vágniuk a menekülteknek a drótot. A civilek és politikusok közül még senki sem vette a fáradtságot és a bátorságot, hogy végigmenjen a magyar-szerb határ 175 kilométeres szakaszán, és felmérje, vajon mekkora a kettős kerítés és az egyszerű GYODA aránya a műszaki záron belül...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.