2016. április 5., kedd

PONT AZ I-N

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.04.04.


Az áldemokratikus álparlament álellenzéke lassan hatodik éve támogatja az álszabad választásokon győzött kormánypártot. Az álellenzék jelöltjeit ugyanúgy megszavazta a bölcs, tájékozott, szabadságszerető magyar nép abban a jól megalapozott reményben, hogy képviselni fogják őket. Képviselik is – saját magukat. Miután letették esküjüket az álalkotmányra, elfoglalták helyüket az igazi padsorokban, s azóta nem is foglalkoznak mással, mint élvezik a jól fűtött álországgyűlés házát, a büfében kapható olcsó és valódi ételeket, szeszes italokat, ami mellé még felcsipegetik a kormányzó által feléjük szórt morzsákat, amelyek valódi átutalás formájában érkeznek a bankszámlájukra. Így teljes a kép, így segítik hozzá a kormányzót álma megvalósításához – kulisszát biztosítanak a demokrácia látszatának.

Szabadidejüket egymás marásával töltik, napról-napra bizonyítják együttműködési képtelenségüket, tehetségtelenségüket, ötlettelenségüket, s megmaradt híveiket napról-napra ábrándítják ki saját magukból. Gondolkodó embernek be kell látnia, hogy velük nem lehet új és boldog Magyarországot építeni, akkor sem, ha a jelenlegi rezsim 2046-ban megszűnne. (A kormányzó kalkulál még 30 évvel, ő maga mondta, s mi sosem kételkedünk szavaiban, hiszen igazmondó ember.) Az álellenzéki pártok vidám marakodásának megvan az az előnyei is, hogy tovább segítik az egyeduralmat megszerző kormányzót és – nevezzük a bevett nevén – „pártját” hatalmának megőrzésében.

Igaz, hogy az ország első számú emberének kizárólagos hatalma és asztronómikus vagyona – hála az unió támogatásának és a lakosság befizetéseinek – követhetetlenül rapid tempóban nő, ugyanilyen gyorsan növekszik a félelme is. Hiszen mi lesz, ha mindezt – ne adj Isten – elveszítené? Easy come, easy go – mondja az angol. Magyarul ebül szerzett... – így kezdődik a mondás. A 30 éves uralom bebiztosításához minden eszköz megengedett, s ebben abszolút számíthat a magyar néplélekre, a magyarok idegengyűlöletére, irigységére és számos más, nemes tulajdonságára. Épít is rájuk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.