2016. április 29., péntek

VOLT EGYSZER EGY VADNYUGAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Susan
2016.04.29.


Közhely, és itt Határátkelőn is sokszor elhangzott már, hogy Amerikának rengeteg arca van, ezért képtelenség róla általánosságban beszélni. Nem is ez a célom, hanem pontosan abból adni egy kis ízelítőt, mennyire színes és változatos nemcsak az USA földrajza, történelme, hanem az egymás mellett élő kultúrák is.
Nehéz pontosan körülírni, miért és hogyan, de – annak ellenére, hogy hagyományos értelemben vett határok nincsenek - valahol megérzi az ember, amikor átlépünk (átautózunk) két szövetségi állam képzeletbeli határán (na jó, a Welcome táblák egy kis segítségül szolgálnak :)).
Közel 9 éve élünk Kaliforniában, és bár eddig csak töredékét fedeztük fel ennek az államnak (egy autós túránkról már írtam itt HA-n valamikor), idén a tavaszi szünetben úgy döntöttünk, tágítjuk a horizontot, és ellátogatunk pár, a „szomszédságunkban” levő államba, az igazi „Vadnyugatra” (legalábbis egy részére). Az útiterv: Grand Canyon és Antelope Canyon, Arizona – Monument Valley, Zion Nemzeti Park, Utah – Las Vegas, Nevada.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.