2016. május 16., hétfő

BÍRÓSÁG KÖTELEZHETI A GYERMEKET A SZÜLŐ ELTARTÁSÁRA

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: KaG
2016.05.16.


Bíróság kötelezheti a jövőben a felnőtt gyermeket a szülő eltartására. A kormány előterjesztése alapján ráadásul nemcsak a szülő perelhet: ha a parlament megszavazza a polgári törvénykönyv módosítását, akkor a fizetős állami vagy egyházi idősgondozó intézmények is bírósághoz fordulhatnak, hogy behajtsák az idős szülők ellátásának költségét.

Az ellenzéki pártok tiltakoznak, szerintük a kormány ezzel elismeri, hogy képtelen teljesíteni feladatát: biztosítani a nyugdíjasok ellátását.

Május elején nyújtotta be a minisztérium a polgári törvénykönyv legújabb módosító csomagját, amely a többi közt a kötelező szülőtartást is tartalmazza. A Ptk. jelenleg is előírja, hogy a gyermeknek gondoskodnia kell idős szüleiről, ám ha a parlament elfogadja a módosítást, a jövőben már bíróság kötelezheti a gyereket a szülő eltartására.

„Az a kormány, amely a nyugdíjrendszert szétveri, a nyugdíjasokat megalázza, megalázza a nyugdíjba készülő generációkat a magánnyugdíjpénztárak államosításával, az a párt, az a kormány ne szóljon bele, ne próbáljon törvényi többletkötelezettségeket a családtagok vállára tenni” – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke..


ITT OLVASHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.