2016. május 10., kedd

LAKITELEK AJTÓT MUTATOTT NAGY FIÁNAK, LEZSÉKNAK, S PERSZE A FIDESZNEK IS

MAGYAR NARANCS - NARANCS BLOG
Szerző: narancsblog
2016.05.09.


Nincs ezen mit szépíteni, Lakitelek népe vasárnap felkerekedett Lezsák Sándor és a Fidesz ellen.

Soha annyian nem vettek még részt Lakitelken a polgármester-választáson, mint a tegnapi időközin. Az eddig többségben lévő fideszes városvezetés ment a levesbe. Mi lesz most a város szent emberével, Lezsák Sándorral?

Lakitelken, a 2014-es választás után lényegében a 2010–2014 közötti „esztergomi helyzet” alakult ki: a független jelölt, Zobokiné Kiss Anita mindössze 72 szavazattal, de legyőzte a Fidesz polgármesterjelöltjét, ám a testületben megmaradt a kormánypárti többség. Noha Zobokiné kompromisszumkésznek mutatkozott, ám a fideszes alpolgármester, Madari Andor január végén kezdeményezte a közgyűlés feloszlatását és új választás kiírását, mert szerinte a testület és Zobokiné nem tud együttműködni.

„Pedig nem lehet azt mondani a független polgármester asszonyra, hogy nem szeretett volna békét, mert a választási győzelmét követően felhívta Lezsák Sándort, de csak fél év múlva kapott időpontot. Akkor sem négyszemközt, hanem a helyi nemzeti fórumosokkal együtt találkoztak, ahol kiderült, hiába győzött a mosolygós anyakönyvvezető, nem fogadják el a győzelmét, és nem is segítették a munkáját. Ami annyit tesz, hogy a képviselő-testületi üléseken nem fogadták el az előterjesztéseit, napirendre sem vették. Ilyen volt például a falu javát szolgáló kommunális adócsökkentés. Néhány hónap múlva viszont pont azok, akik leszavazták, szórólapokon követelték a polgármester asszonytól. Az előző ciklusban született és a falu számára hátrányos szerződések felülvizsgálatára így esély sem nyílt” – írta az előzményekről a Bács-Kiskun megyei Hírösvény portál, tegnap pedig megtartották a választást...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.