2016. május 23., hétfő

"MATOLCSYNAK LE KELL LÉPNIE"

HITELKÁROSULTAK BLOGJA
Szerző: Hitelkárosultak
2016.05.23.


Világszenzációvá váltak az MNB visszaélései

Miközben egy felmérés szerint a felnőtt lakosság többsége szerint Matolcsy Györgynek azonnal le kellene mondania posztjáról, a világ egyik legnagyobb gazdasági lapja részletesen foglalkozik az MNB alapítványainak botrányaival. A Blommberg szerint a jegybank „egymilliárd dolláros segítséget” nyújtott Matolcsy haverjainak és rokonainak.

A Bloomberg összefoglalója szerint az MNB szándékosan shortolta, vagyis rövid időre eladta a forintot a devizahitelek átváltásakor. A központi bank szándékosan tartotta lent a forint árfolyamát, ezzel pedig két évvel ezelőtt, 2014-ben majdnem 2 milliárd (!) dolláros hasznot realizált a devizahitelesek adósságán. A java azonban csak ezután következett: ezt a pénzt átutalta a saját alapítványainak, hogy ezáltal elveszítse közpénz-jellegét. Vagyis, hogy azt csinálhasson vele, amit akar. Hogy aztán mi lett a pénzzel?

Bloomberg: Matolcsy kitömte a rokonait

Ezek az alapítványok ezt követően annyi pénzt raktak Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás bankjába, a Növekedési Hitelbankba (NHB), hogy annak egyik napról a másikra megnégyszereződött (!) a betétállománya. Azonban a láncolat itt még nem ért véget, sőt! A NHB ugyanis – tulajdonképpen ebből a pénzből – felfinanszírozta Matolcsy György fiának a bútorgyárát!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.