2016. május 24., kedd

MEGTÖRNI A CSÖNDET: ÚJABB ÁLDOZAT VALL AZ USZODAI ERŐSZAKRÓL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.05.24.


Pedofília, molesztálás, erőszak és lelki terror is megjelenik abban az évtizedekkel ezelőtti uszodai történetben, amelyet egy harmincas évei végén járó nő osztott meg velünk. Kilenc éves volt, amikor a szakmájában nagyra tartott, már akkor is idős, azóta meghalt úszóedzőhöz került. A Kiss-ügy „kezelése” sarkallta arra, hogy beszéljen; azt reméli, az ilyen történetek megvallása visszatartó erővel hathat a potenciális elkövetőkre.

Az év eddig legnagyobb port kavart közéleti botránya, az előbb szőnyeg alá söpörni próbált, majd sokakat magával sodró Kiss-ügy ismét ráirányította a figyelmet a versenysport világában rendre felbukkanó erőszakos esetekre. A bő ötven évvel ezelőtti ügy részleteinek boncolgatása közepette többször elhangzott: jó lenne, ha megbirkózva a trauma következményeivel, az áldozatok közül minél többen mondanák el a velük megtörténteket.

Abban biztosak lehetünk, hogy ezekben az ügyekben nagyon magas a látencia, hogy az ismertnél sokkal nagyobb számban élnek köztünk a mai napig ezzel a teherrel egykori gyerek- és kamaszsportolók...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.