2016. június 25., szombat

BIZTOS EZ A LEGJOBB IDŐPONT ORBÁNÉKNAK EGY KVÓTAELLENE NÉPSZAVAZÁSRA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.06.24.


Elég kellemetlen, ha az embernek Magyarország miniszterelnökeként egy órával azután kell rádióinterjút adnia, hogy eldőlt, a britek kilépnek az EU-ból. Persze, ha létezne értelmes magyar külpolitika, akkor Orbán Viktor nem csupán annyit mondott volna a Kossuth rádióban, hogy itt egy jogi procedúráról van szó, és a britek a népvándorlásra mondtak nemet. Szijjártó pedig pár órával később tudott volna mondani valami konkrétumot az angilai magyaroknak, annak a több tízezer munkavállalónak, aki most Angliában retteg, mi lesz a sorsa.

Merthogy Orbán valóságot állít. A bevándorlás ellenzése tényleg az egyik legfőbb indoka volt a kilépés mellett szavazóknak. És nagyjából pont a szerint a logika szerint, amit Orbán a plakátján állít: elveszik a munkánkat. Csak van egy kis bökkenő. Ezek a britek nem a szír bevándorlók ellen kampányoltak, hanem pont a magyarok, lengyelek, a kelet-európai bevándorlók ellen.

Ennek pedig az a következménye, hogy azok a kérdések, amiket Orbán Viktor szimpla jogi eljárásként bagatellizál, arról fognak szólni, mennyi magyar munkavállalót, és hogyan tegyenek ki, és milyen esélye lesz kijutni egy magyarnak ezek után Nagy-Britanniába, vagy ami marad a szigetországból.

Pont ezért talán itt lenne az ideje elvégezni azt a munkát, amit az elmúlt években Orbánék nem végeztek el, megvédeni a magyar munkavállalók jogait Nagy-Britaniában és szerte az EU-ban, kiállni honfitársainkért, és nem mellesleg azokért a milliárdokért, amit a magyar állam a haza adott pénzükön kaszírozz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.