2016. június 17., péntek

ELLENFÜLKEFORRADALOM

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.17.


Kellene egy új párt, mondja a választópolgár, miközben végigtekint a demokratikus oldal szervezetein, melyekhez képest Drezda szőnyegbombázás utáni állapota olyan, min Schönbrunn fénykorában.
Nehéz ezzel vitatkozni, mert a helyzet valóban elkeserítő, de reménytelennek azért nem lenne mondható, ha a pártok vezetőinek és a civilek hangadóinak megjönne a józan esze, és azt tennék, ami esélyt ad a győzelemre.
Ez persze magával a csodával lenne egyenlő, de azért ne adjuk fel a reményt, történhetnek csodák még ebben a haszonelvű világban is - lásd EB - amikor - legalábbis a magyar belpolitikában - mindenki magának kapar.

Szóval kellene egy párt, de inkább egy ernyőszervezet, mely alá beállnának a mai demokratikus pártok, egytől egyig.
Ennek az ernyőszervezetnek a formáját úgy kell megválasztani, hogy a választásokon való részvétele ne álljon ellentétben a hatályos jogszabályokkal, ne adjon lehetőséget arra, hogy formai okokból kétségbe vonják a választásokon való részvételének jogosultságát.
A szervezet ne kötődjön egyetlen párthoz se, ne képviseljen semmiféle ideológiát, eszmét, vallást, egyszerű programja érthető legyen a legiskolázatlanabb rétegnek is.
A programja tükröződjön a nevében is, legyen például Antimaffia Liga, és ne akarjon mindent azonnal megváltoztatni, elég, ha a kulcskérdésekben foglal állást.
A kulcsot a rendszer lebontásához Orbán Viktornak hívják, őt kell beletörni a zárba.
A programnak ez kell legyen az célja, ha ez megvan, akkor helyre kell állítani a jogállamot, el kell távolítani azokat a személyeket, akik részt vettek a jogállam szétverésében és helyükre demokratákat kell állítani, a radikálisabb fajtából.
A szervezetet meghatározott időtartamra kell létrehozni, mondjuk három évre, utána vissza kell térni a pártpolitizáláshoz.
Első lépésként el kell takarítani az Alaptörvényt preambulumostól - mindenestől.
Azonnal át kell venni a fegyveres erők és fegyveres szervezetek, valamint az Ügyészég irányítását, a félkatonai szervezeteket és az adrenalinfüggő ultrák szervezeteit azonnal fel kell oszlatni, parancsnokaikat, hangadóikat rendkívüli intézkedésként őrizetbe kell venni.
A puccsistákat le kell tartóztatni, és megindítani velük szemben a nyomozást
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.