2016. június 10., péntek

FASISZTA PROGRAMBESZÉD

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.10.


A diktátor ellátogatott az általa megszállt ügyészségre, ahol az ő komisszárja a legfőbb ügyész. Jelenleg ennek az ügyészségnek a feladata, hogy a Fidesz bűnözőit fedezze, az ellenfeleit kriminalizálja, és készen legyen arra, ha lesz a NER-nek igazi ellenzéke, akkor koncepciós pereket készítsen elő.
 
Orbán egy igazi fasiszta beszédet mondott, amelyben saját beteges világképét húzta rá a valóságra. Megint elmúlt egy világkorszak (Tusnádon minden évben új világkorszak kezdődik), ezúttal a jólét és a gazdasági növekedés világkorszakának lett vége. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ne ábrándozzon senki jólétről és gazdasági növekedésről Magyarországon.
 
Móricka megint megfejtette a világfolyamatokat, de ez nem ártalmatlan butaság, mert ezeknek a hazugságoknak céljaik vannak: Orbán azt állítja, hogy a hatalmon levő politikai vezetők legitimációja nem a jóléten alapul majd ezután, hanem a rendteremtésen. Ez azt jelenti, hogy a nép nem azért fogad el egy hatalmat és nem azért engedelmeskedik neki, mert jólétet és anyagi biztonságot nyújt, hanem azért, mert "rendet tesz" vagy rendet tart.
 
Ekkora baromságokat Orbán csak a magyar népnek adhat elő, anélkül, hogy fejbe ne verjék, mert a világ minden részén tudják, hogy az állam működésének alapja a rend biztosítása. Ez így volt eddig is. Ez nem helyettesítheti a gazdasági növekedést és a polgárok jólétét. Ráadásul Orbán a "rendet" egyáltalán nem úgy értette, mint ahogyan egy demokráciában értik. Ebben az értelemben ugyanis rend van Európában...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.