2016. június 20., hétfő

HARC AZ APAI EGYENJOGÚSÁGÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.19.


A közelgő Apák Napja apropóján beszélgettünk az apák magyarországi helyzetéről az Apák az Igazságért Egyesület elnökével, Szaniszló Csabával és Jaczó András egyesületi titkárral. Esze Clever Tamás interjúja.

Nem tudom kikerülni a kérdést a közelmúlt botrányos UNICEF kampányfilmje kapcsán, hogy mit éreznek Magyarországon az apák? 

Jaczó András: Szerintem a kampányfilm kapcsán leginkább frusztrációt és tehetetlen dühöt. Megjegyzem, cca. 1 évtizede próbálnak gyűlölködő apaellenes szervezetek az apák ellen negatív társadalmi sztereotípiát építeni.

Ennek a destrutív munkának látjuk az eredményeit, hiszen a gyermekelhelyezési perekkel mára „divatossá váló” és sajnos összefüggő hamis pedofil és családon belüli erőszak-vádakban, melyeket rendre taktikusan „dobnak be” a gyermeket kisajátítani igyekvő, jellemzően megélhetési anyák. Szomorú, hogy ebben androfób szervezetek és holdudvarukba ágyazódott „szakértők” támogatják őket.

E téren a hatóságok rögvest – szinte bemondásra – „fektetik két vállra az apákat”, mindenféle alaposabb vizsgálat nélkül. Fordítva viszont nem működik a rendszer: ha egy apát, bántalmaz a (volt) felesége, súlyos sérülésig vagy halálesetig, azzal nem is törődnek. Továbbá, amikor bebizonyosodik, hogy a vád hamis volt egy bántalmazási vagy egy pedofília ügyben, akkor ennek nincs semmilyen következménye. Álláspontunk szerint jogos társadalmi elvárás, hogy az ilyen hamis vád tekintetében drákói szigorral járjon el az elkövetővel szemben a hatóság, mert jellemzően egy életre teszik tönkre az apát és nemkülönben gyermekével való harmonikus kapcsolatát az ilyen esetekkel. 

Mi az oka ennek a jelenségnek? 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.