2016. június 20., hétfő

KUKAVILÁG LESZ CSEPELEN IS?

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.20.


A Fidesz a legortodoxabb sorosista iskolák szélsőliberális tanításai mentén készül az önkormányzati – értsd: saját polgármesterei kezében lévő – hulladékcégek szétverésére. A vállalt cél ugyanis a gyengék kiszórása. Természetesen nem épp piaci alapon: a szemétszállítóknak továbbra se versenyben, az igények és a profit között egyensúlyozva kell kihozni magukból a legtöbbet. A döntéshozók inkább központosítanak. A hulladékcégek ügyeiben mostantól egy újabb állami vízfej dönt élet s halál dolgában.
 
A melót persze továbbra is helyben kell elvégezni. De a bevétel immár
a központi kasszában csörög. Ahol aztán minden szempontból képzett irodisták döntik majd el, melyik hulladékcégnek mennyi jár.
 
A kormány azzal érvel, csak így törhetők le a kiskirályságok, a kamu költségek, így bukhat ki a helyi haver nullás kukadíja.
 
A hulladékcégek a maguk módján veszik fel a kesztyűt: ha nem az övék a felelősség, úgy immáron folyamatosan világvégével fenyegetve passzírozhatják ki a legtöbb pénzt a központból. Ez a természetes reakció láthatólag meglepte az önnön tévedhetetlenségüktől eltelt fővárosi ötletgazdákat. A központban így a kezdeti nyugalmat kapkodó tűzoltás váltotta fel...

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. KÖSZÖNJÜK a blogászat.hu szerkesztőinek figyelmét! Sok sikert a folytatáshoz! (CSÚ szerk.)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.