2016. június 24., péntek

NEM ORBÁN FÚJTA BE A GÓLT

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.06.24.

 
Nem Orbán fújta be a gólt. Nem ő mentett a gólvonalról, nem ő védett parádés vetődéssel, nem ő szerelt pazarul, majd indított hajszálpontosan. Mindezt a magyar labdarúgó válogatott játékosai cselekedték: előbb Dárdai Pál, majd a Németországból importált Bernd Storck vezényletével.
 
Mindehhez Orbánnak semmi köze. Azzal, hogy számtalan stadiont építtetett, és kitömte pénzzel a másodosztályba kiesett felcsúti klubot, semmit nem tett hozzá a magyar válogatott sikereihez.
 
A sport, különösen a futball, történelmünk szerencsétlen korszakaiban rendre összefonódott a politikával. Az Aranycsapatot szerettük, Rákosi Mátyást és társait nem. Elviselte őket az ország, mert nem tehetett mást, ránk erőltették magukat, külső fegyverek segítségével uralkodtak. Orbánékat mi magunk választottuk magunk fölé, a saját kishitűségünknek és rövidlátásunknak köszönhetjük őket. Nem arra adtunk nekik felhatalmazást, amit tettek. Nem arra szerződtünk velük, hogy széthordják az országot, lerombolják az egészségügyet, lenullázzák az oktatást. Kisvasúttat építsenek, kaszinótulajdonosok zsebét gazdagítsák.
 
Ettől kellene most elválasztani a magyar válogatott vártnál jobb szereplését. Király és társai azért sikeresebbek annál, mint amire számítottunk, mert valódi csapatként működnek. Közepes, vagy annál valamivel jobb alkatrészekből egy nagyszerűen működő motort sikerült előállítani. Reméljük, ez a motor megy még egy ideig, és a belgák ellen is bizonyít. Ha nem, már akkor is megérte, mert kiderült, hogy igenis, képesek vagyunk jó motort gyártani...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.