2016. július 4., hétfő

ÉPÍTÉSZ MUTATJA BE HOGYAN KELL TROLLKODNI A NER-BEN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.03.


Ezekről ne maradj le!

MNB-alapítványok: a mostani bírság csak a kezdet (Átlátszó)

Eliszaposodott a szomszéd strand a fenyvesi kikötőnél (Átlátszó)
 
Pont nagyberuházások indulnak a közlekedési államtitkár földjeinél (Direkt36)
 
Ha van 3 perced:
 
MNB-alapítványok: a mostani bírság csak a kezdet
Abban az MNB alapítványokkal szembeni eljárásban, amiről a Közbeszerzési Döntőbizottság a héten döntött csak egy adminisztratív hibát vizsgált. Aki közpénzzel gazdálkodik, annak be kell jelentkeznie a Közbeszerzési Hatóságnál. Ezt az alapítványok nem tették meg, ezért kapták a 200 ezer forintost büntetést. Ezután indulnak majd azok a vizsgálatok, amelyek egyes szerződéseknél állapíthatják meg a közbeszerzés kiírásának elmulasztását, ahol viszont több tízmilliós bírságok jöhetnek.
(Átlátszó)
 
Eliszaposodott a szomszéd strand a fenyvesi kikötőnél
Több évtizede tervezték, most megépült a yachtkikötő Balatonfenyvesen. Az LMP feljelentést tett, mert a vízbe több száz méterre benyúló építményt a Balaton-törvény szerint meg sem lehetett volna építeni. A törvényt azóta persze módosították, de a szomszédos máriafürdői strand annyira eliszaposodott, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság vizsgálatot indított.
(Átlátszó)
Pont nagyberuházások indulnak a közlekedési államtitkár földjeinél
Tasó László vagyonnyilatkozata elég pontatlan, legalább 3 millió forint földtámogatást és néhány kisebb földet egyszerűen kihagyott belőle. A földek ránézésre nem tűnnek jelentősnek, de értékük nagyot növekedhet a közeljövőben. Egyrészt mivel éppen 5,5 milliárdért felújítják a mellettük lévő főutat, amit államtitkárként maga Tasó menedzsel. Másrészt nemsokára komoly ipari beruházás kezdődik a telkek körül.
(Direkt36)

Montevideóban szállhat be egy milliárdos beruházásba a Fővárosi Csatornázási Művek
A 75%-ban a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Fővárosi Csatornázási Művek milliárdos beruházásba szállhat be Montevideóban. Első külföldi beruházásnak kissé meglepő a távoli helyszín: Szabó Iván kötheti össze a szálakat. A  kormányközeli, uruguayi lakcímmel rendelkező ügyvéd  gyanús ingatlanügyeiről a helyi és a magyar sajtó is beszámolt.
(Átlátszó)
 
Durva az MNB-támogatások aránya a Vs kiadójának éves bevételében
Megvan a New Wave média, a Vs kiadójának tavalyi beszámolója: az MNB-s támogatásokból kb. 2,5-szer akkora összeg jött be, mint egyébként összesen. A pénz láthatóan nem az újságírók fizetésére ment el: az MNB-nek köszönhető bevétel növekedéssel egyedül az anyagjellegű ráfordítások nőttek meg. Az is kiderült, hogy a New Wave – így tehát az Origo és a Vs végső tulajdonosa valóban Száraz István.
(444)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.