2016. július 17., vasárnap

ÖRÖMET TALÁLNI A MOSTANI MUNKÁDBAN? IGEN, LEHET!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2016.07.16.


Sok ember életében eljön az a pont, amikor unja a munkáját, nem tartja szellemileg, karrier szempontjából vagy éppen anyagilag kielégítőnek. Úgy érzi: toporog egy helyben, megrekedt egy bizonyos szinten, tovább kellene lépnie. Sok esetben azonban ez a továbblépés mégsem olyan egyszerű ügy. Szeretnél munkahelyet változtatni vagy állást váltani, de nem tudsz? Igen, ez egy létező opció: van, amikor pillanatnyilag a "maradni" az egyetlen lehetőség, mert minden más döntés túl nagy vakmerőség vagy hasonlóan kompromisszumos megoldás lenne, mint a mostani munkakörülményeid. A legokosabb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz örömet, élvezetet, értelmet és fejlődési lehetőséget találni abban, ami most van. Öt azonnal bevethető ötlet következik!
 
Mindenféle okos és inspiráló, meg változásra ösztönző coaching-tipp ellenére szerintem igenis van olyan helyzet, amikor ugyan te már szíved szerint továbbállnál, egy egészen más szakmában dolgoznál, egy merőben más munkahelyen, egy teljesen új szakterületen, a mostanitól gyökeresen különböző körülmények között. De ezt most nem tudod megtenni. Mert például pillanatnyilag ennek bizonyos családi, pénzügyi, földrajzi vagy felkészültségbeli korlátai vannak. Vagy már az ezredik önéletrajzodat küldöd be a vágyott pozícióra, de még csak be sem hívnak egy interjúra... Vagy egyszerűen még nincs elég tőkéd ahhoz, hogy az álmaid vállalkozásába belefogjál. Vagyis: nem most van itt az ideje a váltásnak. Lehet, hogy félév múlva, ha meglesz végre a nyelvvizsgád; lehet, hogy egy év múlva, ha a gyereked iskolába megy; lehet, hogy két év múlva, ha lesz már elég pénzügyi muníciód... De nem most.
 
A legrosszabb, amit tehetsz az, ha a vágyott - és remélhetőleg bekövetkező - változásig hátralévő időt úgy töltöd el, hogy minden áldott nap egy nagy sóhajjal indulsz munkába, ha unod, utálod azt, amit csinálsz és már most a következő évi nyári szabadságot várod.
 
Mit tehetsz, hogy nagyobb örömet találj abban, amit most valamiért kevésnek, nem elég jónak, unalmasnak, fárasztónak, értelmetlennek vagy nem neked valónak érzel?
 
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.