2016. augusztus 17., szerda

A FIDESZ EGY SZABAD ORSZÁGRÓL DALOL

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.08.16.


Desmond Child amerikai zeneszerzőt kérte fel a Fidesz-kormány arra, hogy az 1956-os forradalom hatvanéves évfordulója alkalmából ünnepi dalt írjon a rezsim részére. Olvasóink talán emlékeznek még az Orbán rendszer “Örökség” című dalára, amelyet diaszpóra közösségekben illett elénekelni. A cél az volt, hogy határon túl élő magyar fiatalok elénekelhessék: “magyarul mosolygok, magyarul küzdök, magyaruk tűrök, magyarul dobbanok!”

A mostani, Desmond Child-féle dal címe “Egy szabad országért.” A zeneszerző természetesen messze komolyabb, mint az Örökség, vagy a közröhej szintjére süllyedt Barackfa dal szerzői. Az Orbán kormány előtt, Child az Aerosmith-nek, Bon Jovi-nak, Ricky Martin-nek és Selena Gomez-nek írt dalokat.

Child személyesen kapott felkérést Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy most a rezsim részére írjon egy új zeneszámot. Volt is alkalma találkoznia a magyar kormányfővel Washingtonban idén tavasszal. A kormányzati produkción készült fotókból kiderült, hogy jelen volt és azt szemlélte Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a deklaráltan fideszes történész. Child dalát közismert és inkább a kormányhoz kötődő magyar popsztárok adják elő, mint például Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, “Caramel,” és Nagy Feró. A Hooligans nevű zenekar is szerepet vállal az állami projektben–bízom benne, hogy ezek a hulligánok nem azok a hulligánok. Bár mindkét csoport a szabad országról daloló Fidesz szolgálatában áll...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.