2016. augusztus 16., kedd

BOSSZÚVÁGY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.16.


Mondom én, hogy defektes a mi szeretett Vezérünk, kétség se férhet hozzá.
Azt tartja magáról, hogy ő sportember, Puskás Öcsi reinkarnációja, ebből a pocakot már meg is szerezte, és úton van a világhír felé is, igaz, nem mint labdarúgó, inkább mint nacionalista bajkeverő.
A sportember tud veszíteni is, ő nem.
A vereséget nem képes elviselni, neki győzni kell, mindenáron - nemhiába Győző az egész családja, még a nők is - a pogácsakirálynő őstermelő és a százlábú magyar menyecske is.
A vasárnapi boltzár feltörése súlyos traumát okozott a családnak, a Vezér arcot vesztett, és ez tűrhetetlen, ez ellen tenni kell valamit - sajnos a géppuskás megoldás egyelőre nem jöhet szóba.
De nem azért Vezér a Vezér, hogy ez visszariassza a csorba kiköszörülésétől, ezért hát működésbe lendült a szolgahad, a csicskák serege új szabályozás alkotására adta okos, furfangos fejét.
A készülő törvény nem meri ugyan megismételni a vasárnapi árusítás tilalmát, csak éppen korlátozza a nyitvatartást - aki a déli harangszó után akar árulkodni, az büntetőadót fizet, annyit, hogy akár le is húzhatja a rolót, még a hétköznapokban is.
Lesz itten rend meg fegyelem, nincs a sorból kilógás, ha mégis, hát jön az Orbán féle fasza kasza!

Hogy miért vonzódik Orbán a bolti kiskereskedelem megregulázásához, az rejtély.
Legfeljebb feltételezni lehet, hogy a lopott pénz egy része a legnagyobb hazai üzletláncba került befektetésre, ami ugyan nagy, de nem a legnagyobb, és legfőképpen nem igazi célpontja a vasárnapi időtöltésnek.
Ezért aztán a vasárnapi nyitvatartás haszna erősen megkérdőjelezhető, a háziasszony által pénteken elfelejtett tejföl és élesztő által generált forgalomból nemigen lehet gazdaságosan üzemeltetni egy olyan üzletláncot, melynek boltjai külön-külön általában nem gazdaságos üzemméretűek.
A verseny is olcsó bolsevista trükk, gondolom, ezért kézzel-lábbal tiltani kell - a Vezér a monopóliumok híve.
Már maga a hatalmi monopólium is erről mesél, a többi meg, ami átmenetileg még nem monopólium, az már csak olyan, mint toll a libán, akadály az Orbán hasába vezető úton.
Bár nem tartom magam liberálisnak, hiszen nem én akarom megmondani mindenkinek mindenben, hogy mi a helyes,mi pedig náci/bolsevik elhajlás, mégis, annak a híve vagyok, hogy a nemzeti ünnepek kivételével hadd mondja meg egy üzlet tulajdonosa, hogy mikor akar nyitva tartani, hiszen övé az áru, övé a költség, övé a kockázat...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.