2016. augusztus 14., vasárnap

BUNKÓSÁG MAGYAR MÓDRA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Gabuschka
2016.08.14.


Vajon milyennek látjuk egy-egy rövidebb-hosszabb látogatásra hazatérve Magyarországot mi, határátkelők? Mi az, ami (pozitív vagy negatív értelemben) meglep, esetleg felbosszant? Utóbbira gyakori példa az, ahogyan a turistákkal bánnak egyes budapesti helyeken – erre hoz ma pár példát az egyik ajánló. Aztán megnézzük, milyen egy tökéletes nap, majd olimpiázunk is egy sort, az se maradjon ki, ha már csak négyévente van.

Noha Budapest valóban gyönyörű város, és vonzza is a turistákat, azért ha őszinték akarunk lenni, akadnak olyan helyzetek (és főleg emberek), akik mindent megtesznek azért, hogy elriasszák a turistákat. Közöttük érdekes helyzetben vannak a több éve külföldön élő határátkelők, akik egyrészt zsigerileg tudják, hol mi vár rájuk, másrészt az eltelt évek alatt elszoktak attól, ahogyan egyes alkalmazottak (nem mindenki, ezt fontos hangsúlyozni!!) bánnak velük. Erre hozott pár példát a Frankfurti mesék blog szerzője, Gabuschka.

Lássuk, hogy bánik fővárosunk néhány alkalmazottja a turistákkal! Rövid kis szituációk a mindennapokból, tanulság nélkül:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.