2016. augusztus 26., péntek

DE NEM FEGYVEREKKEL, HAZUGSÁGGAL ÉS GYŰLÖLETTEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.25.


Hogy kezeljük mégis valamennyire helyén Bayer kitüntetését (a visszaadott lovagkereszt-számláló jelenleg 88-at mutat) és ne hagyjuk, hogy bármiről is elterelje a figyelmünket, ami figyelemre méltó, javaslom Kövér László házelnök szánalmas erdélyi hakniját.

Ami egy természetes, szóra sem érdemes esemény lehetett volna, ha Kövér, mint egy határon túli kulturális rendezvény – jelen esetben a Vásárhelyi Forgatag – fővédnöke azt tette volna, ami a dolga: ünnepélyesen megnyitja az eseményt, szól pár üdvözlő szót, áldását adja az egészre, örül, büszke és lepacsizik a helyi biodíszletekkel.

Ehhez képest Kövér László házmester kampányolni ment Erdélybe és ehhez használt fel egy politikától és saját agybajától elvileg független eseményt. Konkrétan arra, hogy felkérje a magyar állampolgársággal is rendelkező marosvásárhelyi és erdélyi magyarokat, hogy október 2-án mindannyian vegyenek részt a magyarországi népszavazáson, és szavazzanak nemmel az Európai Unió által tervezett kényszerbetelepítések lehetőségére.
Szavazzanak annyian és úgy, hogy Magyarországon, Erdélyben és Közép-Európában mi magyarok, a velünk sorsközösségbe rendelt népekkel együtt megőrizhessük, ami a miénk: szülőföldünket, nyelvünket, kultúránkat és keresztény hitünket
jelentette ki – sok minden más mellett, amivel most nem foglalkozom – pátosszal teljes hangon, a szokásos üres és értelmetlen lózungot puffogtatva Kövér László.

Mert a kérdés még mindig az, akkor is, ha soha senkinek nem volt bátorsága megkérdezni erről Kövért: a környező országok bármelyikében élő magyaroknak mi közük van és  miben érinti őket, hogy Magyarországra kényszerbetelepítenek (nem igaz, nem létezik kényszerbetelepítés!) vagy sem. Hogy 1300 embert, vagy 1450-et? Nem lehet, hogy a marosvásárhelyi magyaroknak elsősorban az lenne az életbevágó szavazás, amelyen egy véresszájú, nacionalista román polgármester helyett esetleg újra normális polgármestert választhatnának maguknak? Félreértés ne essék: a jelenlegivel nem az a baj, hogy román, hanem hogy korrupt. És ha ez valamiért (az idei önkormányzati választások tanúsága szerint) nem volt fontos számukra, akkor milyen megfontolásból szavaznának egy másik ország belügyeit érintő kérdésben?

Kövér László minden határon túlmenő határon túli szavazatokért kuncsorgását az teszi még nevetségesebbé és dühítőbbé, hogy alig pár napja elvtársai a Fideszben arra sem vették a fáradságot, hogy becsámpázzanak a munkahelyükre, hogy egyáltalán vitába szálljanak a – kettős magyarokkal ellentétben – külföldön dolgozó magyar polgárok levélben szavazásának ötletével. Az nem tűnt fontosnak, nem értek rá. Nem, ez nem igaz. Szándékosan tartották magukat távol az ellenzék által kezdeményezett vitanaptól. Mert ez a hatalom pillanatnyi logikája szerint az üdvös. Akik vélhetőleg ellenük szavaznának, azok számára megnehezítik a szavazást (külföldre kényszerült magyarok), akik pedig mellettük voksolnak, azoknak megkönnyítik (határon túli kettős állampolgárok)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.