2016. szeptember 1., csütörtök

FELCSÚT ÉS KÖRNYÉKE: VALÓSÁGOS ARANYBÁNYA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Hírfarkas
2016.08.31.


2013–2015 között Mészáros Lőrinc cégeinek összforgalma megduplázódva 40 milliárd forint fölé hízott, 4,25 milliárd osztalékot ki is vett.

Stadiont és – javarészt ­uniós pénzből – alacsony kihasználtságú kisvasutat már kapott, kerékpárutat csak majd kap Felcsút, ahol a legkomolyabb természeti erőforrás az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkorának egy részét ott töltötte és most is van ott háza, de nem messze onnan, Etyekre gasztrosétányt is terveznek. Ez azonban csak csepp a tengerben. Az elmúlt évek árverésein összességében kétezer hektárnál is több földet kanyarintott ki magának az a kör, amelyet sokan Orbánhoz kötnek. Ebbe tartozik apján, Orbán Győzőn és feleségén, Lévai Anikón kívül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, immár milliárdos vállalkozó, Flier János felcsúti vállalkozó, akit az Orbán család bizalmasának tartanak, és a Tiborcz család is – írja a Népszabadság.

A cégek rendületlenül szaporodnak a környéken, amiben Mészáros Lőrinc viszi a prímet. Csaknem két tucat vállalkozást találtunk, amelyeknek a székhelye itt van a térségben, és vagy közvetlenül, vagy valamelyik cégén keresztül a felcsúti polgármester tulajdonában vannak, de korántsem csak helyi érdekeltsé­gűek. Építőipartól kezdve vasúti pályák villamosításán és ásványvíztöltő üzemen át klímaszerelésig bezárólag sok mindenben utaznak a Mészáros-érdekeltségek. Két vállalkozás is akad, amely Mészáros Lőrinc gyerekeié. Az egyikről nemrég derítettük ki, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től olyan tanúsítványt szerzett, amelynek révén atomerőművel kapcsolatos létesítményeket építhet, javíthat, átalakíthat, karbantartásukat végezheti...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.