2016. augusztus 12., péntek

HALLÓ! ITT VOLDEMORT, AZ ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉG MIATT TELEFONÁLOK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.11.


Ezekről ne maradj le!

Milliárdos uniós támogatást kapott a Rogán találmánya mögötti cég (Index)
Jócskán jutott agrártámogatás az agrártámogatásokért felelős Kiss Miklósnak (444)
Mengyi Roland hívja Dementort (168 óra, ATV)


Ha van 3 perced:
Milliárdos uniós támogatást kapott a Rogán találmánya mögötti cég
Tegnap megismerhettük a feltaláló Rogánt, mára az is kiderült, hogy a cég, ami a találmány mögötti technológiával rendelkezett, majdnem 260 milliós uniós támogatást kapott csak erre a projektre. A Telekom megvásárolta a rendszert. A tanúsítást, a szabadalmat Rogánnal közösen jegyzők másik cége, a Hunguard végezte. Amit nemrég éppen az osztalékfizetés előtt adtak el egy offshore hátterű cégnek.
(Index, HVG,Index)

Jócskán jutott agrártámogatás az agrártámogatásokért felelős Kiss Miklósnak
A Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Az elmúlt hat évben 70 millió forint agrártámogatást vett fel. Szerinte nincs szó összeférhetetlenségről, hiszen az elmúlt két évben csak azokat a támogatásokat vette fel, amikre még kinevezése előtt pályázott, illetve a normatív, azaz automatikusan járó területalapú támogatást. Állítása szerint nincs ráhatása, kik részesülhetnek támogatásban, bár munkaköri leírása mást sejtet.
(444)

Mengyi Roland hívja Dementort – újabb jegyzőkönyv a nyilvánosság előtt
A kenőpénzt „alkotmányos költség”-nek becéző politikus tagadja a vádakat, pedig most már olyan jegyzőkönyv is napvilágot látott, amin maga beszél az egyik gyanúsítottal. A fiktív pályázatot összeállító Public Sector Consulting Kft. tulajdonosa pedig Holbok Sándor, aki egyébként Szájer József kabinetfőnöke, illetve a Habony vezette kampánycsapat egyik területfelelőse.
(168 óra, ATV)

Francia cég nyerheti a legtöbbet a kormány nemkampányán
Hónapok óta fut a kormányzati tájékoztató kampány a kvótaellenes népszavazásról. A részletes költségekről csak az akció lezárultával lesz hivatalos információ. A JCDecaux az utóbbi időben ért csúcsra, az állami hirdetőktől származó bevételei meghatszorozódtak. Így lehet, hogy ők keresnek a legtöbbet a kampányon, amit a NVB-nek most, pár nappal a valódi népszavazási kampány kezdete előtt jutott eszébe megvizsgálni, sérti-e a választási törvényt.
(VilágGazdaság, NOL)

Vadászni járhatott a volt polgármester a város terepjárójával
A székelyudvarhelyi lakosok nemrég értesültek róla, hogy tulajdonukban van egy pásztorház, egy Mercedes kisbusz és egy különlegesen felszerelt terepjáró. Utóbbit Bunta Levente korábbi polgármester mandátuma idején szerezték be, elvileg erdő- és legelőellenőrzésre. A volt polgármesterről egyébként köztudott, hogy szenvedélyes vadász.
(Átlátszó Erdély)

Ha van még két perced:

A Margitszigeten, a vizes vb miatt nemrég rendkívüli sürgősséggel megkezdett csatornázási munkálatokban Orbán apjának cége is részt vesz. (NOL)

Az elmúlt negyedévben 8,5 milliárdot költött el a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, a tavaly kiírt gigatender keretéből. Az MVM-csoport reklámozására ment el a pénz nagy része.(Átlátszó)

A Postapalotát nemrég megvásárló MNB-alapítvány irodaházat alakít ki az épületben. Szerintük erre nem kell közbeszerzést kiírni, hiszen ez egy piaci bevételt generáló befektetés. (HírTV)

A székesfehérvári sportpályák kivilágítására kiírt pályázatot a Roneko Kft. nyerte. A cég korábban többször nyert hasonló közbeszerzést a Tiborczhoz köthető Eliosszal közösen. (Átlátszó)

Miután az Átlátszó beszámolt Becsó Zsolt hollókői működéséről, Berkecz Balázs, az Együtt egyik elnökségi tagja feljelentést tesz az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalnál. (Népszava)

A török puccskísérlet jó okot szolgáltat Erdogannak, hogy leszámoljon Gülennel és követőivel, akik korábban több az elnökre nézve terhelő korrupciós ügyet is robbantottak. (Világtérkép)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.