2016. augusztus 26., péntek

VILÁGBOTRÁNY: CSICSKA-BÍRÓSÁGOT GRÜNDOLNAK MAGUKNAK, HOGY MEGÚSSZÁK A BÖRTÖNT

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.08.25.

 
Augusztusig kellett várni az év botrányával: ma derült ki, hogy egy különbíróság létrehozásán dolgozik a kormány, ahová a számukra kínos ügyeket irányíthatják.
 
A Fidesz által foglyul ejtett intézmények (Ügyészség, Médiahatóság, Választási Bizottság, NAV, stb.) eddig is csont nélkül kiszolgálták a hatalom érdekeit, de a bíróságokon néha még megbukott egy-egy sztori.
 
A bíróságokat nem sikerült teljesen betörni, ott még vannak a saját függetlenségükre, szakmai tekintélyükre büszke bírák. Ott még születtek a hatalomnak kellemetlen ítéletek. Hogy mást ne mondjuk, a Matolcsy-alapítványok eszelős pénzherdálásaira is egy ilyen jogerős döntésnek köszönhetően derült fény.
 
Na, ennek mostantól vége: a „közigazgatási felsőbíróság” fantázianevű új szerv feladata lesz elsikálni a már kezelhetetlen méretű fideszes mocsokságot. A jövőben itt határoznak majd a Nemzeti Bank, a Médiatanács, a Közbeszerzési Döntőbizottság és egy csomó más állami intézmény döntéseinek jogszerűségéről.
 
Sőt, arról is ez az új bíróság döntene, hogy mit lehet eltitkolni az állampolgárok elől: a tervezet szerint a közérdekű adatokért indított perek is itt dőlnek majd el.
 
Lézerblokkolós János a mai kormányinfón sietett közölni: egy nem egy „csókos bíróság” lesz, úgyhogy innentől azok is teljesen biztosak lehetnek benne, hogy DE, akik eddig kételkedtek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.