2016. szeptember 28., szerda

A NAGY EURÓPAI VEGETARIÁNUS ÚTIKALAUZ

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Hello Magyarok!
2016.09.26.

 
Habár még néhány éve gyakran úri huncutságnak tartották - legalábbis itthon -, ha valaki vegetáriánus volt, ma már világszerte egyre többen mondanak le a húsfogyasztásról különböző okok miatt. Míg néhány évvel ezelőttig ennek megfelelően az itthoni éttermek vegetáriánus kínálata ki is merült a rántott sajt, rántott gomba variációjában, ma már jóval színesebb a paletta és a vendéglátók egyre inkább igazodnak a növekvő és egyre változatosabb fogyasztói igényekhez.

Hiszen a vegetáriánusok, tehát a tisztán húst nem evő emberek mellett vannak, akik egyáltalán nem fogyasztanak állati eredetű ételeket. Ők már egy másik csoportba tartoznak: a vegánokéba. Számukra nem lehet opció semmilyen olyan étel, amely tejet, tojást tartalmaz, de például ők halat sem esznek.

Nem lehet így könnyű megszervezni az étkezéseket, gondolná egy hagyományosan étkező olvasó és bizony, gyakran nem is jár messze a valóságtól.

Mert ugyan a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatók a saját környezetükben könnyebben kialakítják a szokásaikat, rutinossá válnak a számukra szükséges alapvető életfeltételek megteremtésében, utazáskor azonban már nehézségekbe ütközhetnek, hiszen nem feltétlenül ismerik az adott ország húsmentes gasztronómiai kínálatát.

Eddig legalábbis.

A Hello Magyarok! szerzői - Berki Nikolett ötlete alapján - ugyanis most összeírták az általuk ismert országok kínálta étkezési lehetőségeket vegetáriánusoknak és vegánoknak.

Míg sok ország ugyanis maga a földi paradicsom a vegáknak, addig bizony néhány másik helyen elkel a segítség.

Halkan pedig megjegyezzük, még olyanoknak is hasznos lehet ez a gyűjtemény, akik bizonyos ételallergiában szenvednek.

Az összeállítás első részében Európa országait vesszük sorra, a másodikban pedig kontinensünk határian túl kalandozunk a vegetáriánus gasztronómiában:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.