2016. szeptember 28., szerda

MAGYAR TERRORISTÁK

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.28.


...Az a gyanúm, hogy most a DK nagyon mellélőtt a robbantásos ügy kapcsán. Talán kellett volna várni egy kis időt, amikor már minden, de legalábbis sok részlet világosabbá válik. A hétfői főkapitányi sajtótájékoztató során egyértelműbbé válhatott az, hogy magyar terrorista robbantott és két rendőr volt az áldozat. Azonban a DK-nak az a alapbeállítódása, miszerint a Fidesz kizárólag bűnszövetkezet lehet, és ez a robbantás csak az ő művük volt, nos, ezt az óvatosságot felülírta és csípőből tüzeltek rá. Sajnos, ezzel megint csak rontottak azon, hogyan ítélik meg a pártot a jóérzésű választók, akik inkább sajnálják a két áldozatot, mint bementek volna a DK gyűlöletkeltést gerjesztő utcájába. Mert igen, a DK-nak ez az akciója éppolyan gyűlöletkeltő volt, mint a Fidesznek az egész migránsügyet kísérő médiakampánya. Mindkettő a politikai szekértáborok között meglévő kibékíthetetlen ellentét, sőt időnként gyűlölet nyomán születhetett meg, és mindkettő csak mérgezheti a hazai közéletet.

Nagy tanulság lehetett ez a DK számára és remélem levonják a megfelelő következtetéseket. Néha tényleg nem árt, ha várunk, célzunk és csak azután tüzelünk, ha a cél már tiszta, világosan kivehető és érdemes rálőni. A mostani esetben nem ez történt, amit én nagyon sajnálok, mert végül is két tisztességes, a szolgálatát becsülettel teljesítő rendőrön csattant a politika ostora. Pedig nem ártana, ha a most kialakult helyzet nyomán a szemben álló pártok összefognának, hiszen megítélésem szerint most már egy egészen új jelenséggel állunk szemben. Eddig, ugye, azt gondoltuk, hogy főként a migránsokkal együtt beérkező iszlám terroristák fognak merényleteket elkövetni. Ez eddig is hibás elképzelés volt, mert bizony voltak hazánkban terroristák, mint például az a csoport, amelyik a roma családok kiirtását tűzte ki célul, vagy a Budaházy-féle csapat, amelyik politikusok ellen hajtott végre akciókat. Ez a mostani szombati merénylet azonban egy új jelenség, mert innentől kezdve arra is számíthatunk, hogy magyar terroristák fognak robbantgatni. Az ugyanis ma már nem jelenthet különösebb gondot, hogy bárki hozzájusson robbanóanyaghoz és a saját maga által összeeszkábált szerkezettel robbantson. Ehhez csupán annyira van szüksége, hogy legyen valami vad és elszánt indulat benne ennek végrehajtásához és a célpontokat már igencsak könnyű lesz megtalálnia. Egy őrült személyiség pedig egy ilyen kiélezett politikai helyzetben, amikor maguk a politikusok gerjesztik a gyűlöletet a másik politikai szekértábor és a migránsok ellen, könnyen talál magának lehetőséget arra, hogy véghezvigye a szörnyű tettét.

De ez még csak a kezdet lehet, hiszen nem nehéz belátni azt, hogy hazánkban sok anarchista ember létezik, akikkel egy elmebeteg ember szövetkezve több és nagyobb merényletet képes végrehajtani. Mindezt tetézheti az, ha egy ilyen alvó csoporttal az iszlám terroristák lépnek kapcsolatba, és közösen, akár vallási alapon, akár más indokkal hajtanak végre robbantásokat. Magyarán: egy ilyen kis szikra, mint amilyen a szombati esemény volt, és a mellé társított rossz ellenzéki politikai kommunikáció akár lángba boríthatja az egész országot is. Nem vagyok olyan vészjósló, mint a DK volt a szombati merénylet előtt, és nem is kívánom azt, hogy a fent leírtak megtörténjenek. Csupán azt akarom jelezni, hogy néha nem ártana sokkal jobban meggondolni azt, hogy mit kommunikálnak az egyes ellenzéki pártok, mert túlságosan nehéz és bonyolult helyzetben vagyunk ma ahhoz, hogy akár feltételezhessünk egy a politika által megrendelt merényletet is.

A DK pedig a történtek kapcsán számoljon el a maga lelkiismeretével, ha még egyáltalán létezik az és fontosnak tartja a tisztességének a helyreállítását
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.