2016. szeptember 17., szombat

SZEMET SZEMÉRT

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.17.

Egy érdekes és a mai politikai állapotokat jellemző beszélgetésnek lehettem a részese nemrégiben az egyik közösségi honlapon. Én naiv, kezdetben azt gondoltam, hogy sikerül meggyőznöm a beszélgető társaimat az erkölcs minimálisan követendő alapértékeiről, de
végül be kellett látnom, hogy nagyon is egyedül vagyok azzal. Mindenesetre most ebből a hosszúra nyúlt beszélgetésből közreadok egy keveset, hogy egyrészt megmaradjon és tanulságul szolgáljon a jövőnek, másrészt értékítéletet mondhassanak mindazok, akik ezt a bejegyzésemet elolvassák.

A beszélgetés ezzel a bejegyzéssel indult:

Sz. I.: „Lenne egy kérdésem: vajon mit szólt volna a Fidesz, ha az előző jegybanki ciklusban - amikor szintén független volt az MNB - Simor András ültetgette volna a lotyóját magas fizetésű pozíciókba (miközben lapátra teszi az öregecskedő feleségét)?” 

Erre a következő válaszok jöttek:
 

A. A.: „máglyán égették volna”
G. M.: „A lotyó jelzőt miért használod? A kedvese jelzővel egész más lesz a riposztod hangulata. Figyelni kellene a stílusra is kedves ellenzék, mert így csak árt.
Sz. I.: „A kedves lotyóját... „( mellette egy mosoly hangulatjel).
Sz. I.: „Kedves lotyó... „
F. F.: „Olyan hangsúlyt és szavakat kell használni, mint amilyet a lotyó fidesz”
K. E.: „Ribije hatásosabb.”
G. M.: „Ezek szerint minden nő, aki egy nős férfival létesít kapcsolatot, "ribi, lotyó". Sajnos nem érzitek a dühtől a határokat. Ebben az egészben az az elítélendő, hogy közpénzből finanszírozta a csillagszemű a szerelmi életét, pedig futná rá a magán vagyonból is. A másik (beleszeretés) legyen már magánügy emberek!!! Vagy ti olyan világot akartok, ahol a nőket simán le lehet ribizni, lotyózni, mert keresik a boldogságot?”
Sz. I.: „Számomra ez álszenteskedés, mert nem erről van szó.”
G. M.: „Ha a Matolcsyval van bajod, miért nem őt basztatod? Nem veszed észre, hogy szerinted (legalábbis hozzászólásodból kiolvasva) a nő, -lotyó - tehet mindenről. Ezzel mintegy véded szegény megtévesztett korosodó, még egy utolsót élvezkedni akaró férfitársunkat. Ezt akarod?
Szerintem amit a Matolcsy csinál, abból a közpénzen tartás az, ami pártállástól függetlenül undorító. Sajnos az átkosban is szokás volt ez néhány nagyelvtársúrnál, gondolom őket sem véded. A stílusról: ha lemész kutyába, akkor ne csodálkozz, ha kutyák közt találod magad. Ha a Fidesz nem menne le ennyire kutyába, a kommunikációban sokkal erősebb lenne. A ma még gyengék nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz stílus miatt kockáztassanak. Ennyi. Sok sikert a politizálásodhoz.” Ezzel G. M. végleg kiszállt a beszélgetésből, amit én megértek, hiszen ilyen közegben nem lehet értelmesen társalogni komoly politikai problémákról.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.