2016. október 5., szerda

A KEZDET VÉGE

YGEN BLOG
Szerző: Derda Ádám
2016.10.05.


Nem csak szimplán túltolták ezt a kampányt. A varázs veszett el és a bizalom. A bizalom, ami talán már két éve sem volt meg. De a szerencse, akkor még mentőmellényt dobott a kormánypártnak, a menekültkrízis formájában. Ezzel tudott csak úszni Orbán Viktor, az elmúlt másfél évben. Most azonban a mentőmellény kilyukadt, ő pedig magára marad, segítség nélkül, a nyílt tengeren. Most kiderül, mennyire engedelmeskedik még neki a víz.
Erőltetett mosolyok, megjátszott örömpillanatok, gépies vállveregetések, gyenge színjáték. Így festett a kormánypárt vasárnap esti „győzelmi” színpada. Már csak a magából kikelt rendező hiányzott a képből, aki lehordja a társulatot, hogy szedjék össze magukat, mert ha élesben is így fognak játszani, akkor a nézők visszakérik a jegy árát. Aki sokat volt színházban és sok színdarabot látott már, az biztosan átlátott ezen a gyenge játékon. Láthatta az arcokra írva, hogy ők is tudják azt, ami egyértelmű. Vereség ez, hosszú idő után az első komolyabb.
 
Régóta először nem volt képes a kormánypárt a számára legfontosabb témában elérni azt, ami célul volt kitűzve. Mert ha az utóbbi 6 év után, a miniszterelnöknek arról kell magyarázkodnia, hogy ez vereség e, vagy sem? Erős eredmény e, vagy sem? Meggyengült e az érdekérvényesítő képesség, vagy sem? Az már vereség.
 
Akik a Fidesz gyors bukásában bíznak, azoknak valószínűleg csalódniuk kell, mert a Fidesz még mindig a legtámogatottabb párt, még mindig erős. De a legyőzhetetlenség mítosza most már végleg tovaszállt.

Winston Churchill szavai fejezik ki talán a legjobban, ennek a vereségnek a jelentőségét:
„Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán ez a kezdet vége.”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.