2016. október 1., szombat

A MOMA ELNÖKE FELJELENTÉST TETT

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
Szerző: MoMa
2016.10.01.


2016. szeptember 30-án a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke ismeretlen tettes ellen feljelentést tett személyes adattal való visszaélés, hivatali visszaélés, valamint közfeladati helyzettel visszaélés bűntette miatt.

A 2016. október 2. napjára kitűzött országos népszavazással kapcsolatban jelentős számú külföldön élő nagykorú magyar állampolgár részére kézbesítettek postai úton „Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke” fejlécű, „Kedves Honfitársam!” megszólítású levelet a külföldi lakcímeikre.

A levelet olyan külföldön élő, Magyarországról kijelentkezett magyar állampolgárok is megkapták, akik nem adták meg címüket a magyar hivataloknak, vagy külön nyilatkozatban tiltották le azok használatát.

A Kúriának a levéllel kapcsolatban 2016. szeptember 29-én meghozott határozata (Kvk.I.37.888/2016/3. számú határozata) egyértelműen kimondja, hogy a külföldön élő nagykorú magyar állampolgárok személyes adatnak minősülő nevének és lakcímének felhasználása jogosulatlanul történt, amely nyilvánvalóan jelentős érdeksérelmet okozott az érintett személyeknek, akik nem adták meg a hozzájárulásukat az ő személyes adataiknak felhasználásához. Jelentős érdeksérelmet okozott továbbá az ezen adatbázishoz kampányolás céljából hozzá nem férő további politikai pártoknak. Vagyis a Kormány törvénysértő módon járt el, és valaki/valakik az említett bűncselekményi tényállásokat követte/követték el.

A Modern Magyarország Mozgalom elvárja, hogy a bűnüldöző hatóságok - a Kúria törvénysértést megállapító határozata alapján is - a bűncselekményeket elkövető személyt/személyeket mielőbb megtalálják és a felelősségre vonást kezdeményezzék!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.