2016. október 11., kedd

MIT CSINÁL 200 EZER SIM-KÁRTYÁVAL A TEK?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Sebestyén Eszter
2016.10.09.


Semmit. Helyet szorít magának. Hol is? Kétszázezer SIM-kártyát vásároltak egy hajléktalan nevére, minderre pedig a párizsi és belga hatóságok figyeltek fel - adta hírül a miniszterelnökség országosan terjesztett sürgönye csütörtökön. Az említett országok médiájában ilyen hír nincs.

- Magyarországon összesen 12 millió előfizetés van. Arról nincs adat, hogy mennyi felöltőkártya van használatban, de az arányok árulkodóak.

- Hazánkban szigorúan szabályozott a felöltőkártyák vásárlása, nagyjából annyi adat kell hozzá, mint egy előfizetéshez. (A 200 ezer kártya egy néven van.)

- Nálunk ráadásul aránytalanul drága az előre fizetős módszerrel telefonálni.

- A hírt a Magyar Idők (nem a kormányhoz, nem a kormánypárthoz, hanem kifejezetten
Orbán Viktorhoz lojális lap) dobta be a köztudatba.

- A TEK vezetője is leginkább arról híres, hogy közeli kapcsolatban van a miniszterelnökkel.

- A kártyákat nem csak egy névre vették, hanem azonos elárusító helyen is tették azt.

- A kártyákon - elvileg- adatforgalomnak is kell lennie, illetve - ahogy a kártyának van azonosítója - a telefonnak is van, azaz a SIM-hez (a kártya mikro chip azonosítója) tartozik egy IMEI szám (nemzetközi készülékazonosító) is.

- Előző pontban felsorolt adatok gazdája - részben - a Magyar Telekom.

- E cégnél nem tűnt fel senkinek - mondjuk, a könyvelési részlegen -, hogy egy ember, egy helyen több százmillió forintért vásárol azonos terméket.

- A hírközlési szolgáltatóknál dolgoznak a titkosszolgálat emberei is (ezt törvény rendeli el és szabályozza).

- A hír, vagyis inkább a PR-cikk ugye, úgy szól, hogy a belga és a francia hatóságok értesítették a mieinket.

- Éppen a párizsi és brüsszeli terrorcselekmények kivitelezői lebzseltek Magyarországon. (A hírelőzmény meg is van, amire kommunikációt lehet építeni.)

- Az illetékes szervek, hatóságok, valamint azok legfőbb felügyeleti szervei, hivatalai mélyen kussoltak napokig. Nem, hogy nem cáfoltak, nem is tagadtak, de még csak meg sem szólaltak sehogy sem. Jó sokáig. (A 3 nap ilyen esetben rengeteg.)

- Mindezzel párhuzamosan a TEK látványos PR-akciókat szervez. (A terrorelhárítás ugye, arról híres szerte a világon, hogy rivaldafényben van, kivéve kis hazánkat, ahol nincs ilyen.)

- Majd holt időben kiadott hír (szombat), hogy a „TEK figyelni akarja a tömeges SIM-vásárlást” (Index, okt. 8. 09:14)

- A szombati fő információ ellentétes erők áldozatául esett. A Fidesz-erőharc-belharc generált egy másik eseményt, miszerint megszűnik a Népszabi.

Az ugye világos, hogy ha a Magyar Időkben megjelenő sorok hírnek lennének nevezhetők, nem pedig PR-cikknek, akkor a hatóságok és a kormányzati kommunikáció ontaná a reakciókat, még ha kuszák és bénák is lennének, mint pl. a Teréz körúti robbantásnál. Mi sem bizonyítja jobban, hogy - az Orbán-lojális Fidesz-csonk - részéről előre elhatározott kommunikációról van szó, mint az, hogy 3 egész napig nem volt reakció, amikor pedig végre van valami kommunikáció, az az, hogy nemzetünk Nérójának „házi titkosszolgálata” ellenőrizni akarja - törvényen kívül - a hírközlési szolgáltatókat. (Ti. az törvényben rögzítve van, hogy melyik szolgálatnak a feladata ez.) És ezzel a mesével (értsd: szánalmasan átlátszóan felépített PR-kommunikációval) akarják a népnek eladni azt, hogy a TEK is hozzáférjen a Telekom algoritmusaihoz, vagy még rosszabb esetben az összes szolgáltatóéhoz.

A látványtervezés megint úgy hat, ahogy eltervezték...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.