2016. október 4., kedd

ORBÁN MEGBUKOTT? PERSZE, DE KI JÖN UTÁNA?

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.10.04.


...A Fidesz rég elvesztette a társadalomban a többségét, nem kétséges, hogy az emberek kétharmada változást szeretne. Eddig is siránkoztunk az alternatíva hiánya miatt, de ez mostantól még látványosabb. Mondott a nép egy kurva nagy nemet Viktorra, hajtaná már az egész fideszes-semjénes bagázst a picsába, de nem tud kit a helyére ültetni.

Millió közeli lehet azoknak a száma is, akik jobb híján szavaznak Viktorra. De ettől függetlenül is per pillanat az a helyzet, hogy tovább csökkenő támogatottsággal is újra nyerhetnek másfél év múlva. Mert nem csak hazugságban, csúsztatásban, manipulációban és rendszerszintű lopásban profik, hanem leszalámizásban, az ellenfelek kijátszásában, megosztásában is. A jelenlegi ellenzék nagyon megosztott, többnyire impotens és részben levitézlett, züllött is. Tele vannak személyes sérelmekkel, a baloldalon sokan utálják egymást mint a szart. Függetlenül attól, hogy a Habony-kommandó talál-e a migránsos riogatás bukása után új néphülyítő témát, ha csak annyit elér Viktor, hogy ne legyenek mindenhol közös és vállalható baloldali jelöltek és se a Jobbik, se a kommerek nem kerüljenek olyan lefelé spirálba, ami a másikat erősíti, már nyert is újra. Ez pedig nem egy bonyolult feladat.

Lehet tehát örülni az eredménynek, a többség valóban bölcsen mutatta meg a középső ujját a hatalomnak. De esély a változásra csak akkor van, ha a Fidesz mostani ordas buktájából a jó oldal erőt merít. Persze, unalmas, de meg kell jelennie egy új ellenpólusnak, mindegy, milyen színű, melyik oldalra való. De a vezető ereje kell legyen a változásnak, olyan, akinek legfeljebb koalíciós csicskái lehetnek a ma ismert gyíkarcok Gyurcsánytól a maszopos megélhetési politikusokig.

Ha a jelenlegi pártok futnak neki a következő választásnak, akkor újabb négy évig nem változik semmi azon túl, hogy a kutyások bemarhulják magukat a parlamentbe. Ezért kulcsfontosságú a következő év.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.