2016. november 1., kedd

AMIÉRT KÜZDENI ÉRDEMES

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.11.01.


Nagykorúak nem valakiért, hanem valamiért küzdenek. Olyan társadalomért, amelyben többé nem fordulhat elő egy Orbán sem, hívják épp bárminek.

Volt egy tervünk. Egész kis terv, akár működhetett volna. Bele is kezdtünk ezév júliusában a megvalósításába. Nagyjából annyi volt: nekivágunk az országnak, és nonstop, sátras tüntetéssel aláírásokat gyűjtünk egy korrupcióellenes népszavazás kiírásáért. Egész jól haladtunk, bár erőforrásaink szűkösek, de mindannyian, akik ebben résztvettünk, felvállaltuk, hogy elmegyünk lehetőségeink határáig. Esetenként azon is túl. Ha ugyanis a Népet leginkább zavaró ügy: a politikai szabadrablás, leánykori nevén: korrupció kapcsán sikerül minél többeket az országban egyidőben utcára vinnünk, hogy követeljék ki a népszavazást, tán valami elindul. Sok városban hozunk létre helyi hógolyókat, aztán ha van egy kis szerencsénk, még lavina is lehet belőle. Csakhát nem lesz.

Október 23-án, a Blaha Lujza téren a parlamenti bérellenzék megkezdte a nem megnyerhető választásokra irányuló kampányát. Ezzel aztán vége is jóidőre az értelmes ügyeknek: jön az altatás, minden csapból és csatornából, a békés, választásos rezsimváltás meséjével. Nagykorú, a gondolkodást a vágyak elé helyező emberek számára persze már 2014 óta világos: Orbánt választással nem lehet legyőzni, de az is tiszta: nem a nagykorú emberek képezik ma az ország többségét. Megcsinálják ugyanazt, amit 2014-ben, ugyanazok, ugyanolyan módszerrel, az eredmény is ugyanaz lesz, ennél nyilvánvalóbb dolog kevés van. De mint mondtam: ma azok vannak kevesen, akik képesek felülemelkedni az álmodozáson, és van bátorságuk szembenézni a VALÓSÁGGAL...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.