2016. november 26., szombat

EZT MEGKAPTUK!

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Horváth Gyula
2016.11.26.


Itt van az ember a hatodik iksz környékén és azt látja, hogy mindaz, amiben idáig bízott (küzdött) megbomlott. Az elmúlt évtizedekben nem csak a politikai jobboldal, de a baloldal is azért küzdött, hogy a demokrácia, mint államrend megvalósuljon! Magyarországon és egyre nagyobb teret nyerjen a világban.

Aztán mi lett belőle mostanra? Nem elég, hogy itthon Orbán, a Lengyeleknél Kaczynski nyerte meg a szavazók bizalmát, de „felkészül” a franciáknál Le Pen, az osztrákoknál Hoffer és egyre erősödnek a Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Németországban is a jobboldali populista szélsőséges elemek? Eközben meg a demokrácia fellegvárában az Amerikai Egyesült Államokban megválasztották Trumpot!

Még arra, hogy itthon, meg a lengyeleknél miért történtek úgy a dolgok, ahogy történtek talál az ember magyarázatot! Ezek az államok negyed százada jöttek ki a szocializmusból, és a demokrácia okozta változás sok nem várt nehézség elé állította az embereket. Az is felmerül, hogy annak idején a rendszerváltó új pártok erejük maximalizálása miatt olyan ígéreteket csillogtattak a nép előtt, ami nem jött be. Ilyen nekünk, hogy utolérjük Ausztriát! Lehet utazni a világban, Szabadon kibontakoztathatóvá válik a tehetség, lesz sajtó-, vallás- és lelkiismereti szabadság! Sokkal nagyobb egyenlőség lesz az emberek között!

És mi lett mindebből? 


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.